Fimpen om Oskarshamn: ”Det är helt galet”

Hem » SHL Podcast » Fimpen om Oskarshamn: ”Det är helt galet”

IK Oskarshamn står för första gången redo att dra igång en säsong i SHL. En nykomling som ingen tror på, men att det råder hockeyfeber i staden är inget nytt.
– 
I Oskarshamn fick jag känna mig som ett NHL-proffs, säger Christian ”Fimpen” Eklund i SHL-poddens lagavsnitt.

Fimpen lirade nämligen i Oskarshamn under säsongen 2000/01 och gjorde succé 44 grundseriepoäng under en säsong där IKO sedermera nådde kvalserien.

– Jag tror inte det är någon annanstans jag har spelat som jag har varit en hockeystjärna. Här i Stockholm är det ingen som vet om en, men i Oskarshamn fick jag känna mig som ett NHL-proffs. In på Kråkan och det var 10 procent på hamburgertallrik och fri läsk. Det var ett av mina roligaste hockeyår, från att man kommer från Huddinge som inte någon bryr sig om. Till det där, där det är helt galet. Det är en magisk stad, berättar Fimpen.


Lyssna på SHL-podden i iTunes

Oskarshamn kommer före Leksand? 3.10


Christian ”CG” Gustafsson från Oskarshamnstidningen gästar podden och berättar att glädjen efter förra säsongen fortfarande är påtaglig, samtidigt som hajpen inför SHL-starten är stor.

– Åtminstone de första matcherna kommer vara slutsålda långt innan de spelas. Det är hockeyfeber, torget fylldes när de gick upp och folk går lite på moln fortfarande.

Just engagemanget och intresset i kombination med att vara nederlagstippad tror Christian Gustafsson också kan vara något laget kan dra nytta av under säsongen.

– Det är många spelare som har fått sitt genombrott i Oskarshamn, men det är ändå en lite bortglömd förening. Det kan också vara deras stora fördel nu, ingen kommer att ta dem på allvar. Djurgården kommer hit en lördagkväll i fjärde omgången. De är inte beredda på 3500 fulla smålänningar på läktarna. Det kommer vara deras stora fördel, det är inte så kul att åka timmarna i buss ner till Oskarshamn. Det går ju inte att ta sig hit knappt, det är en strapats bara det.