Fimpen om kritiken mot Rödin: ”Orättvist”

Hem » SHL Podcast » Fimpen om kritiken mot Rödin: ”Orättvist”

Tre vinster på elva matcher. Brynäs förlusttrend fortsätter, men att det skulle vara stjärnorna som är problemet håller SHL-podden inte med om.
– Anton Rödin har ju bäst underliggande siffror av alla forwards i Brynäs, konstaterar programledare Mårthen Bergman i avsnittet.

Expressens Magnus Nyström riktade i en krönika skarp kritik mot Brynäs toppvärvningar Anton Rödin och Greg Scott efter förlusten mot Luleå. Han menade att det är fel att bara skylla på tränaren och att det istället handlar om att de ”hypade hemvändarna” inte levererar.

Nyströms uttalande tas upp i veckans poddavsnitt, men expertpanelen håller inte alls med om kritiken.

– Anton Rödin har gjort mest poäng i Brynäs. De har gjort 20 mål typ, han har varit inne på tio av dem. Han har bäst plus-minus i laget, han är nästan inblandad i varannat mål de gör. De är minus 17 tror jag, Brynäs, och han är plus-minus noll. Man får tänka på vilket lag han lirar i, säger Christian ”Fimpen” Eklund och fortsätter:

– Att skylla på honom, det är orättvist när det handlar om ett lag som inte gör mål. Och när de väl gör mål så är han inblandad.


Lyssna på SHL-podden i iTunes

Spela på veckans SHL här


I krönikan fortsätter Nyström kritisera Rödin och Scotts skottstatistik. Han anmärker bland annat att lagkaptenen bara hade 13 skott på mål innan matchen mot Luleå. Scotts 17 skott på mål imponerade inte heller.

”Stats-Jocke” menar att det finns flera sätt att se på statistiken. På vissa avseenden har hemvändarna till och med bland de bästa siffrorna i serien, konstaterar han.

– Scott och Rödin har ju bäst individuellt corsi av alla som har spelat mer än tio matcher i SHL just nu.

Mårthen Bergman är inne på samma spår.

– Anton Rödin har ju bäst underliggande siffror av alla forwards i Brynäs, säger han.