Fimpen om kritiken mot DIF-sportchefen: ”Rätt överspelat”

Hem » SHL Podcast » Fimpen om kritiken mot DIF-sportchefen: ”Rätt överspelat”

Rätt eller fel av Djurgårdens sportchef att hänga ut sina spelare efter förlusten mot HV71? SHL-podden diskuterar Joakim Erikssons agerande i veckans avsnitt.
– Jag tror inte ”Dicken” går hemma och är sömnlös för det där, säger Christian ”Fimpen” Eklund i podden.

Det går tungt för Djurgården i SHL. När avsnitt 141 av SHL-podden spelas in har Stockholmslaget bara lyckats ta 9 poäng av 39 möjliga under 2021. Förra tisdagen blev det dessutom ett nytt bakslag när man föll hemma mot HV71 med 5-4. Efter matchen intervjuades Joakim Eriksson i Djurgårdens studio – och där blev det ord och inga visor från sportchefen.

Han sa bland annat att laget uppvisar ett ”fruktansvärt loserbeteende” och att ”våra bästa spelare i fem mot fem nästan är våra sämsta”. Förutom kritiken mot laget namngav och sågade han även flera av spelarna. Panelen i SHL-podden diskuterar om det var rätt eller fel, och DIF-ikonen Christian ”Fimpen” Eklund menar att han till viss del förstår sportchefens utspel.

– Jag känner ju Jocke, och jag vet att han är en jävla tävlingsmänniska. Den här intervjun är fem minuter efter torsken. Dessutom är den tänkt för Djurgårds-tv som ska vara låst, det är ju liksom för djurgårdare, vilket gör att taket är lite högre. Fans kräver svar och han vill vara lite öppnare, säger han i avsnittet.


Lyssna på SHL-podden i iTunes

Spela på SHL


Att klippet sedan publiceras öppet på klubbens sociala kanaler menar han är en annan grej.

– Det för mig kan jag inte förstå. Men jag tycker ändå det var okej i Djurgårds-tv att vara tuff. Sen går han ju på rätt spelare, såna som han kan kräva mer av. Det blev säkert lite tjafs, men jag tycker det var rätt överspelat. Jag tror de snackade dagen efter och sen var det inget mer med det. Jag menar, jag tror inte ”Dicken” går hemma och är sömnlös för det där.

Pär Arlbrandt håller inte riktigt med i Fimpens resonemang om att det skulle vara okej bara för att klippet egentligen var tänkt för en viss publik.

– Först och främst köper jag väl inte riktigt att det ska vara låst för mediesamhället. Säger du något 2021 när det är en kamera och mikrofon så får du räkna med att det kommer ut, även om det ska vara låst på något sätt, säger Pär Arlbrandt och fortsätter.

– Sen håller jag med dig Fimpen om att jag tror han ångrar en del han sa och jag tror inte spelarna tar åt sig så mycket. Jag tror den största skadan är mellan sportchef och tränare där. Det är de jag tror blir mest irriterade på att han ska gå ut och bedöma vad de nog känner är deras ansvarsområde. Så känner jag.

Rätt eller fel? Lyssna på hela snacket om sportchef Joakim Erikssons utspel 09:10 minuter in i avsnittet ovan.