Fimpen om JVM-kvaliteten: ”SHL-lag hade vunnit”

Hem » SHL Podcast » Fimpen om JVM-kvaliteten: ”SHL-lag hade vunnit”

Skulle ett SHL-lag vinna junior-vm? Poddpanelen fortsätter sin diskussion från förra veckan om kvaliteten på juniorhockey efter en kommentar från en lyssnare.
– Jag står kvar i min övertygelse om att män är bättre än juniorer, säger Christian ”Fimpen” Eklund i avsnittet.

JVM fick ett snöpligt slut för det svenska juniorlandslaget när Finland sent under lördagskvällen avgjorde kvartsfinalen med bara 20 sekunder kvar. Mästerskapet har således varit ett oundvikligt ämne i SHL-podden, och i förra veckans avsnitt ifrågasatte panelen kvaliteten på junior- kontra seniorhockey. De menade bland annat att ett SHL-lag hade städat av JVM-lagen utan större problem.

Det fick en poddlyssnare att reagera. I ett meddelande till SHL-podden frågar lyssnaren bland annat varför JVM inte skulle hålla lika hög kvalitet och hänvisar till att det ryska juniorlandslaget exempelvis vann Karjala Cup. Christian ”Fimpen” Eklund förstår resonemanget, men står fortfarande fast vid sin övertygelse.

– Absolut, absolut, det kan väl hända. Det är en kort turnering, det skulle kunna hända vad som helst. Men jag tror överlag att ett SHL-lag hade vunnit den turneringen, säger Christian Eklund och fortsätter:

– Tjeckien hade väl dessutom en sju, åtta juniorer med också i det Karjala Cup-laget. Men det var ju förvånansvärt, jag tror mer att det tillhör ovanligheterna att ett juniorlag kan komma och vinna den cupen. Det säger mer om hur bra och förberedda de andra lagen var.


Lyssna på SHL-podden i iTunes

Spela på SHL


Vad gäller Karjala Cup är poddpanelen även inne på att det dels kan handla om att seniorer inte är vana vid juniorhockey, och dels att juniorer dessutom är betydligt mer motiverade.

– De är lite mer motiverade kanske än någon KHL-herre som har fått sin jul förstörd. Nu var det inte över jul det här kanske, men en som har åkt med landslaget på en vad de tycker är en trött turnering. Men ja, han har en poäng, absolut, säger Eklund och fortsätter:

– Det var bra gjort att de vann men jag står kvar i min övertygelse om att män är bättre än juniorer.

Lyssna på junior- och seniorsnacket 15:20 in i avsnittet ovan.