Fimpen om Brynäs spelschema: ”Groteskt”

Hem » SHL Podcast » Fimpen om Brynäs spelschema: ”Groteskt”

Med bara 19 matcher spelade har Brynäs halkat efter rejält i tabellen. Nu väntar ett tufft och näst intill orättvist spelschema för Gävlelaget, menar panelen i SHL-podden.
– Säg att de ställer in tre, fyra matcher till. Då är det ju nästan omänskligt, säger Christian ”Fimpen” Eklund i avsnittet.

Under måndagen spelade Brynäs sin första match i SHL sedan den 5 december. En match där Gävlelaget plockade tre viktiga poäng hemma mot bottenlaget Malmö. Nu väntar ett fullspäckat spelschema för att laget ska hinna ta igen alla missade matcher innan grundseriens slut. Men kommer de att lyckas?

– Brynäs problem är ju att de bara spelat 18 matcher (när avsnittet spelas in) och deras spelschema kommer bli groteskt. Man blir trött, man är sliten, skadorna kommer, dumma beslut kommer… Ett par matcher till som de står över så börjar det bli orättvist, säger Christian ”Fimpen” Eklund.

Som det ser ut just nu väntar två nya matcher redan den här veckan, Färjestad borta på onsdag och Leksand hemma på lördag. Därefter blir det spel tisdag, torsdag och lördag hela vägen fram till början av februari – plus ett par, tre matcher som ännu inte lagts in i spelschemat. Är det orättvist redan nu, frågar sig programledare Mårthen Bergman.

– De är ju vana vid att spela mycket. Tre matcher i veckan är inte jättejobbigt, men under en längre tid, säger Christian Eklund.

– Och det är ju inte själva matcherna som är jobbiga, det är ju allt runt omkring, fyller Pär Arlbrandt i.


Lyssna på SHL-podden i iTunes

Spela på SHL


Även om podduon tror att Brynäs kan klara det fullspäckade spelschemat så är de samtidigt överens om att det kan bli tufft om de skulle bli tvungna att skjuta fram fler matcher.

– Det blir ju många matcher att ta igen. Det är jobbigt att de är tio matcher efter Frölunda (när avsnittet spelas in). Men det är ju ett sånt år, det är bara att svälja. Men ett par matcher till så tycker jag det kan börja tänkas att det är orättvist faktiskt, mot Brynäs. Säg att de ställer in tre, fyra matcher till, då är det ju nästan omänskligt om de inte ska fortsätta efter slutdatum. För slutdatum måste ju ändå vara slutdatum, säger Eklund.

Lyssna på hela snacket om Brynäs spelschema 51 minuter in i avsnittet ovan.