Fimpen om Bert: ”Så jäkla dedikerad”

Hem » SHL Podcast » Fimpen om Bert: ”Så jäkla dedikerad”

Är det nyförvärvet Patrik ”Peppe” Lundh och den nya tränaren Bert Robertsson som ska få Linköping HC på banan igen? Det är panelens stora diskussion i SHL-poddens lagavsnitt.
– Bert kommer att göra allt i sin makt för att det här laget ska lyckas, säger Christian ”Fimpen” Eklund.

Efter en jämn strid om de sista slutspelsplatserna under fjolårets seriespel fick LHC till slut se sig besegrade. Missat slutspel, men åtminstone en säkrad SHL-plats. Inför årets säsong ställer klubben upp med ny vd, ny ordförande, ny sportchef och inte minst ny huvudtränare.

– Det är ju jätteintressant, säger LHC-supporten David Einar som gästar podden.


Lyssna på SHL-podden i iTunes

Linköping går till kvartsfinal? Odds 2.33


Det är den tidigare Skellefteåprofilen Bert Robertsson som för första gången får huvudansvaret som tränare. Christian Eklund är övertygad om att det helt rätt för klubben som inför premiären verkligen måste steppa upp efter en aningen motig försäsong.

– Jag måste säga att det är min favorittränare av alla tränare som är aktiva nu. Jag älskar hans engagemang och passion för sporten och sitt lag. Det är helt rätt att plocka in honom i Linköping, och jag tror inte han kommer att göra någon besviken som huvudtränare, säger Eklund och fortsätter med sina superlativ:

– Bert kommer att göra allt i sin makt för att det här laget ska lyckas. Jag får den känslan utan att känna honom, men han verkar så jäkla dedikerad. Det kanske de flesta tränare är, men det känns som att han kan gå de där extra milen för grabbarna.

Ett väl godkänt tränarbyte om panelen får säga sitt, däremot är de inte lika imponerande av LHC:s silly season överlag. Trots det finns det i alla fall ett nyförvärv som Pär Arlbrandt tycker värt att lyfta fram.

– Lundh är väl den stora stjärnvärvningen på förhand. Kommer ju få otroligt med istid i alla boxplay, even strength och powerplay. Han ska ju leda offensiven tillsammans med Broc (Little).

Han kan ligga ganska bra till att bli den forward som får spela mest i ligan va?

– Ja, verkligen, instämmer Arlbrandt.