Fimpen om Åhlunds besked: ”Måste de gå ut med det?”

Hem » SHL Podcast » Fimpen om Åhlunds besked: ”Måste de gå ut med det?”

Beskedet om att Oskarshamns huvudtränare lämnar klubben efter säsongen förbryllar Christian ”Fimpen” Eklund i veckans SHL-podden.
– Är det för att de ska skicka ut en kontaktannons om att det finns ett tränarjobb ledigt?

Först skrällseger hemma mot Luleå, sedan förlust borta mot Färjestad. Då avslöjar Sportbladet att Håkan Åhlund inte kommer att fortsätta som huvudtränare i Oskarshamn nästa säsong. Även assisterande tränare Fredrik Hallberg har sagt upp sitt kontrakt. Expertpanelen blir inte riktigt kloka på de tidiga beskeden.

– Jag förstår inte, måste de gå ut med det, frågar sig Christian Eklund i avsnittet och fortsätter:

– Jag förstod det först som att han lämnar direkt. Men att ”jag avgår nästa år”, vad ger det för effekt? Är det för att de ska skicka ut en kontaktannons om att det finns ett tränarjobb ledigt, eller är det för att väcka grabbarna?

Programledare Mårthen Bergman håller med om att det är konstigt att meddela ett sådant besked redan nu.

– Extremt märkligt. Och det känns ju som att de är klara för något annat då? Och att de vill att det ska komma från dem, och inte stå i tidningen.


Lyssna på SHL-podden i iTunes

Spela på SHL


Huvudtränare Håkan Åhlund tog upp Oskarshamn i SHL under fjolåret men lämnar alltså nykomlingen nästa säsong. Bergman frågar sig vad det kommer att få för effekt på laget ”nu när de spelat ganska bra”. Inte minst senast på hemmais mot serieledaren Luleå där man skrällde och vann med 4-2.

– Man kan ju bara tänka sig hur det var att sitta i omklädningsrummet efter den andra perioden under Thomas ”Bulan” Berglund, konstaterar Bergman.

Eklund som själv spelat för Oskarshamn instämmer.

– Han var nog inte jättenöjd. Motivation slår klass. Det är ju en klassiker, och det var nog så. Men det är inte kul att komma till Oskarshamn, det är jobbigt, säger han.