Fimpen: ”Man skulle behållit Reddox”

Hem » SHL Podcast » Fimpen: ”Man skulle behållit Reddox”

Säsongen 2017/2018 kröntes med ett guld, men den följande och senaste säsongen blev ingen större succé för Växjöklubben som tappade många spelare och åkte ut i kvartsfinalen mot Luleå med 4-1 i matcher.

– Vi fick inte riktigt ihop det förra året. På pappret var det okej, men vi tappade några ”guldkorn” efter SM-guldet. Värvningarna efteråt var relativt okej men vi fick inte riktigt till gruppen på det sättet som Lakers brukar, säger Coffe Mattison, Växjö-supporter.


Lyssna på SHL-podden i iTunes

Brendan Shinnimin blir bästa målskytt i Växjö? 2.75


Efter säsongen blev det klart att kaptenen, fanbäraren och dubble SM-guldvinnaren Liam Reddox inte skulle bli kvar i klubben. Totalt blev det 8 säsonger i SHL med 150 poäng (72+78) fördelat på 386 grundseriematcher samt 17 slutspelspoäng (6+11) på 68 slutspelsmatcher för kanadensaren.

– Alltså, hockey är en färskvara som det heter. Någon gång så måste det hända, och det var väl dags nu, efter ett litet misslyckande som man ändå får säga. Så det var väl läge att fräscha upp. Men just med Kiiskinen och Reddox är ju två personligheter som har färgat Lakers, säger Coffe Mattison.

”Fimpen” hade gärna sett en förlängning med trotjänaren:

– Ja, jag tycker man borde behållit Reddox, jag gillar när man har kvar gamla ”stötar”, men samtidigt – man kan inte vara för sentimental.

Arla fyller i:
– Han verkar otroligt omtyckt, men Henrik Evertsson (sportchef) är ju inte känd för att vara sentimental så han gör ju det som han tror är bäst för laget.

Hur tror du det går i år?

– Många lag har värvat bra och spännande så det ska bli kul att kolla på. För Lakers del så ska vi hamna på övre halvan när serien är slut. Jag tror vi kommer trea, sen bör det gå rätt så bra i slutspelet, så minst semifinal säger jag, säger Coffe Mattison.

Vad ger du för betyg till Växjös transfersommar?

– Jag tycker de har gjort en jättebra ”silly” – så jag ger dem en fyra, säger Pär Arlbrandt

– Jag får ju inte tycka samma som ”Arla”, men jag ger dem en fyra jag med, en stark fyra, säger Christian Eklund.