Fimpen: ”Han svalde hela jävla fiskebåten”

Hem » SHL Podcast » Fimpen: ”Han svalde hela jävla fiskebåten”

Överreagerade Roger Rönnberg när Thomas ”Bulan” Berglund kallade Frölunda för ett bottenlag? Panelen diskuterar tränarbråket i veckans SHL-podden.
– Han svalde inte betet, han svalde hela jävla fiskebåten, säger Christian ”Fimpen” Eklund i avsnittet.

Efter att Luleås tränare Thomas ”Bulan” Berglund kallat Frölunda för ett bottenlag i en intervju i C More hettade det till mellan tränarna. SHL-podden diskuterar bråket och spelar upp ett klipp från presskonferensen efter matchen där FHC-tränaren Roger Rönnberg bland annat efterlyser en ursäkt.

– Det är lätt att bli kaxig mitt i serien och jag hörde att du ”Bulan” kallade oss för bottenlag i C More. För mig tyder det på jävligt dålig ödmjukhet. Jag ska ge dig chansen att be om ursäkt, sa Rönnberg på presskonferensen och fortsatte:

– Att kalla oss bottenlag… Kanske att vi spelar som ett bottenlag i dag och förtjänar det, men att du tar det tillfället och säger så visar på ruskigt dålig ödmjukhet.

Programledare Mårthen Bergman tycker att Rönnberg överreagerar.

– De gnäller så jäkla mycket hela tiden på att de inte får kommentera domare, att känslorna försvinner och bla, bla, bla. Nu är det någon som rör upp lite, och då är det ”dålig ödmjukhet”, säger han i veckans avsnitt och skickar lite skämtsamt vidare en passning till FHC-tränaren:

– Ska vi skicka en länk till Roger från Fimpens Resas första säsong i Frölunda när Grauers (ordförande) säger att de är världens bästa förening på allt?

– De har liksom tagit guld förra året, haft en liten svacka och blir kallade för bottenlag. Kan han inte ta det, frågar sig Joakim ”Stats-Jocke” Österberg.


Lyssna på SHL-podden i iTunes

Spela på SHL


Christian Eklund håller med och menar dessutom att sättet Rönnberg reagerar på bara visar hur pressad han är över lagets svacka.

– Att han tänder till på en sån sak vittnar om att han är orolig. Sen tycker jag att han hade en ganska bra comeback som inte kom med här men som var så här: ”Vad jag vet så är det bara en buckla som delats ut i år och det är i Champions League, och den har inte Luleå”. Det är en jävligt bra comeback ändå, det ska man ändå ge Robert, säger Eklund.

Pär Arlbrandt håller med och passar samtidigt på att kora världens bästa comeback som enligt honom kommer från Patrick Roy efter att han blivit hackad på av Jeremy Roenick.

– Då säger han på sin fransk-kanadensiska ”I can’t hear what Jeremy says because I got my two Stanley Cup rings plugged in my ears”. Så jävla bra.

Poddpanelen återgår till Frölundas tabelläge och konstaterar att de sedan 2020 och fram till förra helgen ligger på en tolfteplats med 18 poäng, fem poäng före Leksand och sex poäng före Oskarshamn. Trots den för tillfället tunga perioden tror Arlbrandt att Rönnberg i efterhand ångrar att han gick på lockbetet från ”Bulan”.

– Han svalde inte bara betet, han svalde hela jävla fiskebåten, skämtar Eklund.

Lyssna på hela snacket om tränarbråket och comebackernas comeback 24 minuter in i avsnittet ovan.