Fimpen: ”Jag passade nästan bättre i sudden”

Hem » SHL Podcast » Fimpen: ”Jag passade nästan bättre i sudden”

Ikväll drabbas HV71 och Färjestad samman igen. Sist varade matchen i nästan sex perioder. Någon som trivdes i sudden death är Christian ”Fimpen” Eklund.

Kvartsfinal 5 mellan HV71 och Färjestad blev som bekant en match som aldrig ville ta slut, trots en förlängning med flera heta målchanser och en puck som till och med var inne. Efter nästan en timmes spel i förlängningen kunde till slut Oskar Steen skjuta i segermålet för Färjestad. Ikväll möts de båda lagen igen, och med tanke på hur oviss matchserien varit finns det en möjlighet till att det blir ett nytt övertidsdrama.

Någon som tyckte om att spela sudden death var Christian ”Fimpen” Eklund. I avsnitt 84 av SHL-podden berättar den gamle gnuggaren att det var då hans spelstil var som bäst.
– Det är speciellt att spela sudden, det tror jag många inte tänker på. Det blir ett jäkla extraspel för huvudet. Det gäller verkligen att hålla sig på rätt sida och ha stora marginaler. Det är svårt att våga någonting. Jag passade nästan bättre i sudden där jag kunde spela mitt spel, säger han.

Poddkollegan Pär Arlbrandt, som under sin karriär hade en helt annan spelstil, menar att för målskyttar gäller det att spela med självförtroende om det ska bära frukt i förlängningen.
– Det hade ju lite att göra med hur matchen hade varit i ordinarie tid också. Om man var het var det en jättehärlig känsla, men hade det gått lite halvknackigt så ville man bara lägga sarg ut och hålla sin markering, säger ”Arla”.
– Det är därför det blir så långa matcher ibland. Antingen avgörs det direkt eller så blir alla lite skakiga. Har det väl gått till femte perioden kan det gå hur länge som helst för det är ingen som vågar. Där skilde sig HV-Färjestad sig lite från hur det brukar vara, den matchen hade många bra lägen, menar Fimpen.

Lyssna på SHL-podden här