“Fimpen” – “Det är lite teater över Dick Axelsson”

Hem » SHL Podcast » “Fimpen” – “Det är lite teater över Dick Axelsson”

Under onsdagen gjorde stjärnvärvningen Dick Axelsson sitt första mål för säsongen för Djurgården och passade även på att såga sig själv i media. En personlighet och en spelare som inte är helt enkelt att analysera.
– Jag älskar ju att se Dick, men har är ju rätt svårcoachad, säger Axelssons tidigare lagkompis, Christian “Fimpen” Eklund i Betssons SHL-podden.

Efter att ha gjort nästan en poäng per match i Färjestad förra säsongen var förväntningarna höga på forwarden Dick Axelsson i Djurgårdskretsar inför den här säsongen. Det dröjde dock till stjärnvärvningens tolfte match innan säsongens första mål kom mot HV71 under onsdagen. Dessutom visade 30-åringen prov på ett svängigt humör, både på isen och i intervjuer i periodpauserna. En spelare som kan vara svårt att få grepp om med andra ord.


Djurgården slår Mora ikväll? Odds 2,04


– Jag älskar ju att se Dick, men har är ju rätt svårcoachad. Det är svårt att få honom inom ramarna, men jag tycker att de behöver ha någon som bryter mönstret när det står och hackar. Sedan är han ju grym i intervjuer. Han är självkritisk, han vet att fansen kräver mycket och han kräver mycket av sig själv också. Det är härligt när man kan vara så, säger den tidigare lagkompisen Christian “Fimpen” Eklund i Betssons SHL-podden.

Programledare Mårthen Bergman: Han ger ju lite intrycket av att om det inte går som han vill så hade han kunnat sluta efter den här säsongen.

– Nej, det tror jag ändå inte. Hans kärlek till hockeyn väger nog över, men onsdagens match tycker jag summerar det ganska bra. Han gör ett klassmål som kanske bara han och ett par spelare till i den här ligan kan göra. Kvicka dragningar och ett skott som nästan är omöjligt att försvara sig emot och sedan under något byte i tredje perioden så tappade han klubben och var så less så han gjorde ingenting åt det. Han bara stod och puttades lite, men åkte inte och bytte och åkte inte och hämtade en ny klubba. Som coach gäller det nog att ha tålamod, för ibland så måste det brinna, konstaterar poddkollegan, tillika den tidigare SHL-stjärnan, Pär Arlbrandt.

“Fimpen”, som spelade med Dick i Djurgården mellan 2007 och 2009, ger därefter sin syn på hur det är att ha en färgstark person av Axelssons karaktär som lagkompis.

– Det är klart att man har lite mer tålamod med sådana spelare. Så som matchen var i onsdags så vänder han ju på den med sättet han reagerar. Han är en sådan spelare som ligger på gränsen och då får du ibland också det här som inte är bra. Han måste vara påslagen, annars är han inte alltid en tillgång, men man har rätt mycket tålamod med honom. Han är svinskön i omklädningsrummet, jobbar hårt och vill bra saker för laget. Det är lite teater också. Han är faktiskt ganska dedikerad, säger han.

Bergman: Det känns som att han ibland vill framstå som lite skön.

– Det är väl en försvarsmekanism också, tror jag. Så som jag känner honom så är han seriös. Sedan finns det ju andra som är mer seriösa än honom, men du är inte så här bra i SHL om du inte tränar hårt och är seriös. Det är inte som att han bara går omkring och käkar kexchoklad, som han vill få oss att tro.

Vidare menar Eklund att Dick Axelsson kommer att vara en absolut nyckelspelare för Djurgården om laget ska kunna gå långt i vårens SM-slutspel.

– Vissa lag, och speciellt Djurgården, kan fastna i vissa mönster i matcherna som är svåra att bryta och då är det skönt att ha en spelare som honom. Jag tror ju inte att någon har sagt åt honom att “gå in och dribbla av två stycken och häng den i krysset”, utan han bara gör det och sådana spelare är viktiga – speciellt i ett slutspel, säger han.

Lyssna på hela podden via Itunes eller Acast nedan.

//Martin Gustafsson

Lyssna på SHL-podden i iTunes

Twitter: @shlpodden

Facebook: SHL-bloggen

SHL-podden produceras av kommunikationsbyrån Med Vän.