Arla & Fimpen tippar semifinalerna: ”Dick är en slutspelsräv”

Hem » SHL Podcast » Arla & Fimpen tippar semifinalerna: ”Dick är en slutspelsräv”

Det är semifinalsdags i SM-slutspelet och SHL-podden snackar upp de båda serierna ordentligt. Poddens experter, ”Fimpen” och ”Arla”, tror att det blir jämna matcher.

I den ena matchen möts Luleå och Frölunda. Norrbottningarna hade en grym grundserie men var ändå inte favoriter mot Växjö i kvarten. Efter fem matcher blev det dock bekräftat att Luleå har någonting riktigt bra på gång och de gick tämligen enkelt vidare till semifinal. Ännu lättare gick det för Frölunda mot Malmö. En serie som många trodde skulle bli lång och spännande blev istället en kraftdemonstration från göteborgarna.
– Frölunda har överraskat mest på mig av alla lagen i hela slutspelet. De har flugit under radarn lite. Antingen var Malmö dåliga, eller så är Frölunda ett riktigt bra lag, säger Christian ”Fimpen” Eklund i SHL-podden när han minns tillbaka kvartsfinalerna.
Någonting som Fimpen ser fram emot med den här semifinalen är den potentiella tränarduellen. Vi har Thomas ”Bulan” Berglund i Luleå som inte backar för en strid och den Luleåfödde Roger Rönnberg som gärna tar till alla medel för att Frölunda ska vinna.
– Jag vill gärna att det ska vara lite tjafs mellan tränarna, det är en del av spelet. Rönnberg tycker alltid att de är förfördelade och Bulan tycker att det filmas för mycket, det är så man vill ha det.

Pär ” Arla” Arlbrandt är inne på att det här kommer bli en väldigt jämn semifinal och att Luleå mycket väl drar det längsta strået tack vare sin hemmaplansfördel. Enligt honom kommer det krävas många matcher för att utse en vinnare.
– Jag har svårt att se den här serien går till färre än sex matcher. Det skulle vara om Luleå vinner första hemma och sen vinner borta… Nej… Jag kan inte se det hända, Frölunda är för bra. Det kommer bli sex eller sju matcher.

Fimpen tippar: Luleå vinner 4-3
Arla tippar: Luleå vinner 4-3

I den andra semifinalen hittar vi två lag som inte alls imponerade nämnvärt i sina respektive kvartsfinaler, Djurgården och Färjestad. Att Djurgården tog sig vidare kan i mångt och mycket tillskrivas Adam Reideborn i mål och sin effektivitet framåt. Mer ”logiskt” hade kanske varit att Skellefteå vunnit fyra av sju. Färjestad å sin sida var det många som räknat in som ett finallag redan innan slutspelet började, men mot HV71 var de illa ute. Pär Arlbrandt tror att nu när de fått den tuffa serien ur världen så kommer de kunna gasa på nytt.
– I den sista matchen mot HV71 fick alla i förstakedjan äntligen näta, sjukt viktigt för dem. I kvartsfinalerna lyckades HV få Färjestad precis dit de ville med tjafs, de fick Färjestad att glömma bort vad de gjort så bra, säger han och fortsätter:
– Jag tror det kommer bli en lite annan typ av hockey nu mot Djurgården, jag tror de kommer släppa loss det mentala. Det är inte samma press på dem längre och jag tror vi får se ett bättre FBK i semifinalen.

Christian Eklund, som spelat tolv SHL-säsonger i Djurgården, tror att på sitt lag och tippar att Djurgården går till final. Det kommer dock inte bli en enkel resa dit.
– Jag tror det kommer bli en ganska öppen match mellan Djurgården och Färjestad. Då kommer frågan, vilka har skickligast spelare? Och det är ju faktiskt Färjestad. Den här är ruggit tuff att tippa. Djurgården har ju ändå några riktiga matchvinnare. Dick Axelsson är en riktig slutspelsräv, och speciellt mot Färjestad, säger Fimpen.

Fimpen tippar: Djurgården vinner 4-2
Arla tippar: Färjestad vinner 4-2

Lyssna på SHL-podden i iTunes