Experterna överens – “Josefson är ligans MVP”

Hem » SHL Podcast » Experterna överens – “Josefson är ligans MVP”

SHL-hösten ska summeras och när Christian “Fimpen” Eklund och Pär “Arla” Arlbrandt gör det i Betssons SHL-podden så återkommer ett namn ständigt – Jacob Josefson.
– Han är hela ligans MVP under hösten så mycket som han har betytt för Djurgården, säger “Fimpen” i podden.

Efter åtta säsonger i NHL valde forwarden Jacob Josefson att vända hem till Djurgården inför den här säsongen, men ryggsäcken innehöll skadeproblem, lite speltid och det var svårt för många att bedöma hur bra 27-åringen egentligen skulle vara i SHL. Svaret hittills har varit strålande och trots nya skadeproblem under hösten så hyllas han nu av såväl den tidigare lagkompisen Christian “Fimpen” Eklund som den tidigare HV-stjärnan Pär “Arla” Arlbrandt.


Djurgården vinner guld? Odds 7,00


– Nu låter jag som en papegoja, men det är klart att Jacob Josefson är säsongens bästa nyförvärv. Jag tror inte att det var så många som förstod hur bra han är. Jag har för mig att jag sa i en tidigare podd att jag inte skulle bli förvånad om han skulle dominera. Nej, nu kanske jag kryddar lite (skratt). Jag visste att han var bra, men inte såhär bra, säger “Fimpen” i Betssons SHL-podden och fortsätter:

– Han är hela ligans MVP under hösten så mycket som han har betytt för Djurgården.

Både “Fimpen” och “Arla” har dessutom med Josefson i sina respektive femmor med höstens bästa spelare och den sistnämnde, som kan svära sig fri från jäv till Djurgården, motiverar det på ett liknande sätt.

– Han är med trots att han har missat en tredjedel av säsongen. Han och den kedjan han ledde var ju otroligt bra i början där när Djurgården rivstartade och dessutom är han den enda spelaren i toppskiktet av poängligan som snittar mer än en poäng per match (6+14 på 19 matcher reds. anm.). Djurgården tappade lite när han var borta och det gick att se hur beroende de var av honom, men nu gjorde han comeback på annandagen. Det är en klasspelare helt enkelt, säger Arlbrandt.

//Martin Gustafsson

Lyssna på SHL-podden i iTunes

Twitter: @shlbloggen

Facebook: SHL-bloggen

SHL-podden produceras av kommunikationsbyrån Med Vän.