Erikssons hyllning till Pekka Alcén

Hem » SHL Podcast » Erikssons hyllning till Pekka Alcén

Foto: Bildbyrån

Precis som flera andra av Sveriges bästa målvakter har Joacim Eriksson utvecklats under Pekka Alcéns ledning i Brynäs. I veckans ”SHL-podden möter” hyllar Eriksson sin förre läromästare.

– Pekka är en riktigt bra målvaktstränare. Han var jäkligt viktig för mig och jag tror han var jäkligt viktig för de andra också, berättar Eriksson i podden.

Anders Lindbäck och Jacob Markström är bara två av målvakterna som utvecklats under målvaktstränaren Pekka Alcéns ledning i Brynäs, innan de tagit steget över till NHL. Joacim Eriksson är en annan av Alcéns adepter och det är ingen tvekan om att Alcén, som nyligen meddelade att han slutar, gjort ett stort avtryck på Eriksson.

– Jag tror att som ung var han väldigt viktig. Man hade stor respekt för honom, man tog inget för givet utan försökte vara lite bättre varje dag för att han var väldigt hård på en, men samtidigt väldigt rättvis.

Mårthen Bergman: På vilket sätt var han hård?

– Alla som känner Pekka vet att han har en jäkla röst att skrika med. Det låter värre än vad det är. När man var yngre visste man inte att han var så snäll som han är, han gav mycket respekt till yngre målvakter. Många ville hela tiden vara så bra som möjligt varje dag, för att han var hård och ville att man skulle göra rätt saker och lyssna. Han var väldigt viktig.

Lyssna på hela SHL-podden möter med Joacim Eriksson nedan. Där får du också höra om det tidiga genombrottet i Leksand, kritiken under tiden i Växjö Lakers, årets succésäsong, den tuffa NHL-debuten och SM-guldet med Skellefteå.

Hela snacket om Pekka Alcén och vikten av målvaktstränare hittar du från cirka 6 minuter in i klippet.