Eriksson om fansen: ”Det ger en sjätte utespelare”

Hem » SHL Podcast » Eriksson om fansen: ”Det ger en sjätte utespelare”

Foto: Bildbyrån

Djurgården har gjort en kanonsäsong så här långt. I veckans ”SHL-podden möter” berättar målvakten Joacim Eriksson om hur hemmafansen på Hovet lyfter laget en nivå extra.

– Det ger ju en sjätte utespelare, så är det. Det är otroligt viktigt att ha det där i ryggen, att det blir bra tryck och att man får mer energi, säger Eriksson i podden.

Målvakten Joacim Eriksson gör sin första säsong i Djurgården och har bidragit till en säsong där laget överträffat förhandstipsen rejält med sin andraplats i serien efter 45 omgångar. Som sista utpost märker han tydligt hur utespelarna får en extra boost av att ha sina högljudda fans i ryggen på hemmaplan.

– Absolut, det ser man. Man kan ganska klart och tydligt se att det känns som att vi har mer energi när vi har bra tryck. Det gör väldigt mycket, menar Joacim Eriksson som också vet hur det är att möta laget på Hovet.

– Det känns som att när man har mött Djurgården har de varit flygande. De har haft jäkligt bra skridskoåkning och jobbat otroligt hårt. Man har haft mycket att göra som målvakt när man har haft dem emot sig.

Snart väntar slutspel för Eriksson och Djurgården – och då kan fansens roll bli än större menar målvakten.

– Det kommer förmodligen bli ännu mer tryck då, och då är nog alla lite extra taggade också. Så jag tror att det verkligen kan ge lite extra då.

Lyssna på hela SHL-podden möter med Joacim Eriksson nedan. Där får du också höra om det tidiga genombrottet i Leksand, kritiken under tiden i Växjö Lakers, årets succésäsong, den tuffa NHL-debuten och SM-guldet med Skellefteå.

Hela snacket om betydelsen av fansen på Hovet hittar du cirka 49 minuter in i podden.