Emil Sylvegård: “Per Ledin kommer att vara enormt viktig för oss”

Hem » SHL Podcast » Emil Sylvegård: “Per Ledin kommer att vara enormt viktig för oss”

Precis innan transferfönstret stängde för svensk hockey så gjorde Malmö Redhawks, något överraskande enligt många, klart med den 40-årige tuffingen Per Ledin. En spelare som Emil Sylvegård ser mycket fram emot att få återförenas med.
– Han har varit på mig lite om att han vill hit, säger Sylvegård i Betssons podcast SHL-podden möter.

Efter att förra säsongen bara ha gjort 14 matcher för Karlskrona HK och åtta för Luleå Hockey, inklusive slutspel, så har veteranen Per Ledin den här säsongen hållit igång kroppen genom att spela i Division 1 med Boden. Drömmen om ett nytt SHL-kontrakt har dock aldrig övergivit 40-åringen och i fredags, på transferfönstrets sista dag, blev profilen klar för Malmö Redhawks. En värvning som får nygamle lagkompisen Emil Sylvegård att jubla.

– Jag och “Ledda” känner ju varandra sedan Luleå-tiden och vi pratar ganska ofta, så han har varit på mig lite om att han vill hit. Han har ju velat spela i SHL hela tiden och ja, det slutade med att värvade Per Ledin. Jag tror att han kommer att vara enormt viktig för oss i omklädningsrummet. Han har varit med och han vet vad som krävs. Han har trots allt vunnit tre SM-guld, säger Sylvegård i Betssons podcast SHL-podden möter och fortsätter:

– Det är klart att han är 40 år gammal, men jag känner “Ledda”. Han har ett sånt jäkla driv och älskar hockey så sjukt mycket, så han varken ser ut som eller känns som en 40-åring när man känner honom. Jag tror att han kommer att vara nyttig för vårt lag och framförallt utanför isen med att driva på, leda och ställa krav. Sedan vet vi att han kan vara jobbig att möta i ett slutspel och det är alltid bra. Han kan “tjabba” och vara jobbig för motståndarna, så det ska bli roligt att få hit honom.

Att det nu har gått fyra år sedan Ledin gjorde en hel säsong i ligan och att han passerat 40-strecket är inte heller något som oroar Sylvegård nämnvärt.

– Det är klart att han inte är i sin prime som han var när han spelade i HV71, Färjestad eller när han spelade i NHL, men jag vet att han är bra tränat. Jag vet att han har spelat i Boden, så han har ju spelat hockey ändå, och jag vet att han kommer att köra som satan. Inställning och allting sådant är absolut ingen fråga huruvida det finns eller inte. Han kommer att göra allt för att vinna. Sedan vet jag inte vart tanken är att han ska lira, som han ska vara 13:e forward eller hur det ska vara. Vi har ett jämnt lag och alla kommer att slåss om det och i det långa loppet kommer vi att behöva många forwards. Det ska bli roligt att se vad “Ledda” kan bidra med ute på isen också, säger han.

De båda tuffingarna kamperade tidigare tillsammans i Luleå under säsongen 2014/15, men har även mötts ett antal gånger genom åren. Emil Sylvegård vet i alla fall vilket av de båda alternativen han väljer framför det andra.

– Ja, det är roligare att spela med honom än mot honom (skratt). Nej, men jag tror att eftersom vi känner varandra så bra och vi har lite samma spelstil så har vi nog inte hållit på så mycket med varandra. Vi vet att det inte är lönt på något sätt. Det är bättre att jag håller på med någon annan så kommer kanske “Ledda” tillslut, säger 25-åringen och fortsätter:

– Det var som igår (lördag 16 februari mot Växjö reds. anm.). Då höll jag på och “tjabbade” en del med Joel Persson och då kom ju Daniel Rahimi också. Då kan jag få två flugor i en smäll istället för att gå direkt på Rahimi, för då får jag ju inte Joel. Det är väl lite så både jag och Per jobbar, så det ska bli grymt roligt att få göra det tillsammans med honom igen.

– Lyssna på SHL-podden i iTunes!