Ejdsell: ”Färjestad ville inte ha mig då”

Hem » SHL Podcast » Ejdsell: ”Färjestad ville inte ha mig då”

Uppväxt i Hagfors, gjorde succé i Karlskoga och säkrade ett NHL-kontrakt med Nashville. Ändå ville Färjestad inte ha honom.
– Vad jag har förstått i efterhand blev det fel och dålig kommunikation i allt egentligen, säger Victor Ejdsell i Betssons SHL-podden möter.

Färjestads forward Victor Ejdsell har av många setts som en av säsongens bästa värvningar. Men att 24-åringen skulle återvända till Färjestad har inte alltid varit helt självklart. Trots succé och målkalas med Karlskoga i Hockeyallsvenskan under 2016/2017 berättar han att Färjestad faktiskt inte ville ha honom. I stället hamnade han i SHL tillsammans med jönköpingsklubben HV71.

– Färjestad ville inte ha mig när jag var i Karlskoga, så det var därför jag inte kom hit då, säger Ejdsell och fortsätter:

– Samtidigt kändes det jättebra med HV. Jag pratade mycket med sportchefen Johan Hult och han var väl rätt tydlig med vad de ville med mig och så där. Det stämde bra överens med vad jag själv tycker och tänker.

Var det inte konstigt att de inte ville ha dig efter att du vräkte in poäng i Hockeyallsvenskan?

– Jo det är väl klart att det kändes lite så där, jag är från Värmland och de har ändå uttryckt att de värnar om det.


Lyssna på SHL-podden i iTunes

Spela på veckans SHL här


Den nya klubben blev i stället HV71, och under säsongen svarade forwarden för hela 20 mål och totalt 34 poäng vilket ledde till nya äventyr i Nordamerika. Inför den här säsongen är han tillbaka i Färjestadströjan hemma i Sverige.

– Vad jag har förstått i efterhand blev det fel och dålig kommunikation i allt egentligen. Men jag är inte ångerfull alls att jag gick till HV eller så, jag hade ett jättebra år där, säger Ejdsell och berättar att han senare fick en ursäkt från Färjestads sportsliga ledning.

– Peter Johansson och Thomas Rhodin kom till mig i Rockford och hälsade på. Och det första de sa var i princip ”förlåt att det blev som det blev förra gången. Det är inte okej men det är inget vi kan göra åt nu.” De ville väl egentligen börja på nytt och det kändes väl skönt på ett sätt, även om jag inte har brytt mig så har jag ändå funderat litegrann.

Vad bad de om förlåt för?

– Färjestad ska värna om värmlänningar och de gjorde inte det där och då. Allt blev bara fel och det tyckte de inte var okej.

Var du någonsin lack?

– Inte lack så men jag kände väl att det var alltid extra gött att göra mål på Färjestad när jag var i HV, för att ge igen på något sätt. Så något kanske det var där. Jag tror jag gjorde ett i varje match mot dem, säger Ejdsell med ett skratt.

Lyssna på hela intervjun med Victor Ejdsell i avsnittet ovan.