Efter svaga starten: ”Det sätter sig mentalt”

Hem » SHL Podcast » Efter svaga starten: ”Det sätter sig mentalt”

Topptippade HV71 har inlett SHL-säsongen minst sagt svagt. Näst sist efter fyra poäng på sju matcher och ett försvarsspel som lämnat mycket i övrigt att önska.
– 
Det är tvärt emot vad jag trodde, erkänner HV:s förre guldhjälte Pär Arlbrandt i SHL-podden.

I SHL-poddens införspecialer östes många positiva omdömen kring laget, bland annat ”ligans bredaste forwardssida” och nye backcoachen Stefan Nyman fick ros för sin kompetens. Men än så länge har HV71 inte imponerat. Näst sist i tabellen och ett försvar som läckt rejält.

– Hittills är det tvärt emot vad jag trodde. I mitt säsongsspel så trodde jag ju att de skulle vara ett av de tre lagen som släpper in minst antal mål. Det är ju precis det som har fallerat, de har släppt in väldigt mycket mål vilket är överraskande i min värld. De har ju Nicklas Rahm som är lite mer defensivt lagd och Stefan Nyman som är erkänt duktig backcoach och har haft starka försvar tidigare. Jag tycker de har fått väldigt mycket odd-man-rushes emot sig. Frilägen, 2-mot-1 och 3-mot-2 som det har blivit mål på, säger Pär Arlbrandt i veckans podd.


Lyssna på SHL-podden i iTunes

HV vinner guld (9.00)


Christian ”Fimpen” Eklund drar sig till minnes att Stefan Nymans tid i Djurgården också började med svagt försvarsspel innan det vände åt andra hållet.

– Jag har för mig att när Nyman började med Djurgården tog det ett tag, att vi snackade om att det var virrigt. Det kanske är en helt annan stil med Nyman, funderar Fimpen.

”Arla” fyller i.

– Det är min känsla också, det känns inte riktigt som att de vet var de ska vara. Många gånger har de pinchat fel så att det blir 2-mot-1 över hela banan, och det är inte signifikativt för de tränarna så som jag känner dem.

Så hur ska det då gå för HV efter den här starten?

– De kommer sluta någonstans i mitten. Men det är 15 poäng upp om man ska vara med i toppen…, konstaterar Fimpen

Pär Arlbrandt påpekar också att pressen på laget kan göra sitt till framöver.

– Har du fått den här skitstarten som både Linköping och HV har fått, Färjestad i viss mån. Det är inte bara att trycka på en knapp. Det sätter sig mentalt rätt så fort och pressen ökar. Speciellt när du är i en så kallad storklubb som i alla fall HV och Färjestad får anses vara.


Kolla in alla odds på SHL