Efter krossen: ”En sådan där grej sätter spår”

Hem » SHL Podcast » Efter krossen: ”En sådan där grej sätter spår”

Efter en flygande säsongsinledning tog det tvärstopp för Oskarshamn. SHL-podden frågar sig hur slutresultatet 12-0 egentligen påverkar nykomlingen.

– En sådan där grej sätter spår. 12-0, man skäms ju, säger Pär Arlbrandt i podden.

Oskarshamn har haft en stark inledning av SHL-säsongen, men när det var dags att gästa Färjestad tog flytet slut. Redan efter tolv minuter fick de se hemmalaget trycka in sitt sjätte mål.

– Det är inte kul att sitta i omklädningsrummet med 7-0 i arslet. Då är det bara att stoppa blödningen, vilket de inte gjorde. Riktigt pinsamt att torska med 12-0, säger Christian ”Fimpen” Eklund.


Lyssna på SHL-podden i iTunes

Spela på veckans SHL här


Målkalas och historisk seger för Färjestad. Den största vinsten i SHL sedan 1987 konstaterar Joakim ”Stats-Jocke” Österberg. Men vad säger 12-0-förlusten egentligen? Är det så stor skillnad på en guldfavorit och Oskarshamn frågar sig expertpanelen.

­– Oskarshamn skulle aldrig kunna slå Färjestad med 12-0. Det säger ju att Färjestad är ett bättre lag, men inte att de är så mycket bättre, säger Pär Arlbrandt och får medhåll av Eklund:

– Det är lite lätta mål som går in. Men som Arla menar, det skulle aldrig hänt (Färjestad), det finns en helt annan kravbild i Karlstad. De skulle aldrig få torska med det.

På torsdag (10 oktober) har Oskarshamn chans att ta nya tag när de tar emot Frölunda på hemmais. En extremt viktig match menar panelen.

– Det får inte rassla iväg. Kan du vinna med 2-1 hemma, då kan man någonstans känna att förra matchen var en engångsgrej, säger Eklund.

Arlbrandt tror dock att det är enklare sagt än gjort. När han läser uttalanden som ”det är bara att glömma” blir han nästan upprörd.

– Det är bara bullshit. En sådan där grej sätter spår. 12-0, man skäms ju. Både som spelare och lag. Och som förening, nästan. Att det är glömt redan nu tror jag inte en sekund på, säger han.