Efter kritiken: ”Ledare ska ha min rygg”

Hem » SHL Podcast » Efter kritiken: ”Ledare ska ha min rygg”

Leksand förlorade klart mot Frölunda. Då valde tränaren Björn Hellkvist att hänga ut några av sina egna spelare. Men var det rätt eller fel?
– Det är lättköpta ryggdunkningar från fansen men jag förstår inte, jag tycker man sköter det där i omklädningsrummet, säger Christian ”Fimpen” Eklund i avsnittet.

Efter lördagens 4-2-förlust borta mot Frölunda var det en märkbart irriterad Leksandtränare som klev in i en intervju med C More. Utöver att han var besviken på lagets insats valde han dessutom att rikta specifik kritik mot vissa av sina egna spelare.

”Det känns för jävligt, vi presterar tillräckligt bra för att ta poäng men ger bort tre mål. Sista målet har vi Zackrisson och Lang med hem i en backcheck, men vi gör egentligen ingenting”, säger han bland annat i intervjun.

Det får SHL-poddens panel att fråga sig var gränsen går, och hur mycket man egentligen bör kritisera spelare medialt.

– Jag hade inte uppskattat om en tränare, om man är i ett lag, hänger ut enskilda spelare. Och jag hade såklart inte uppskattat att bli uthängd heller, säger Pär ”Arla” Arlbrandt.

Samtidigt menar han att det kan tas emot på ett annat sätt ute i tv-sofforna.

– Jag tror han kan vinna lite poäng hos fansen och så där för det, men jag tror att det i gruppen kommer bli en hel del snack bakom ryggen, säger han.


Lyssna på SHL-podden i iTunes

Spela på SHL


Fimpen är inne på samma spår.

– Exakt. Det är lättköpta ryggdunkningar från fansen men jag förstår inte, jag tycker man sköter det där i omklädningsrummet. Jag vet att folk som är utanför vill höra, vill såga och vill tycka ”vad skönt att han vågar säga så”. Men inte som grupp, säger han och tar upp ett exempel från sin tid i Djurgården.

– Även fast man säger så här ”han Linkan, han klarar det”, och absolut, han klarar det. Men sen sitter man på lunchen och snackar och garvar åt det där. ”Hörde du vad han sa”, sen säger han något litet annat och till slut blir det där en grej man går runt och skämtar om lite bakom ryggen på tränaren eftersom han hänger ut och inte backar oss till 100 procent. Nu säger jag inget efter en enda intervju men om det här fortsätter att folk hängs ut så får man laget emot sig, säger Fimpen och fortsätter.

– Alltså som jag sa, jag har blivit utskälld så man nästan börjat gråta, men det tar man i ett omklädningsrum. För det är så det är, vi ska vara högpresterande. Men utåt sett vill jag veta att mina ledare och mina lagkamrater har min rygg jämt.

Rätt eller fel? Lyssna på snacket om Hellkvist två minuter in i avsnittet ovan.