Efter Berts avsked: ”Kommer saknas jättemycket”

Hem » SHL Podcast » Efter Berts avsked: ”Kommer saknas jättemycket”

NHL-centern Tom Pyatt är en tung värvning, men hur ska Skellefteå klara sig utan Bert Robertsson? Det funderar panelen kring i SHL-poddens Skellefteåavsnitt.
– Naturligtvis blir det en lucka utan honom, menar Adam Savonen, Norran-journalist.

En femteplats i serien och utslagna i kvarten av fjolårsfinalisten Djurgårdens IF. Skellefteå AIK räckte inte riktigt hela vägen under förra säsongen, och med ett tufft tränartapp i form av Bert Robertsson inför årets SHL-start tror Christian Eklund och Pär Arlbrandt att det gamla ”final-Skellefteå” inte riktigt är där än.

– För mig kommer Robertsson saknas jättemycket, säger Christian Eklund.


Lyssna på SHL-podden i iTunes

Skellefteå går till kvartsfinal? 2.33


Adam Savonen från tidningen Norran håller med. Däremot menar han att det samtidigt finns två sidor av myntet.

– Naturligtvis blir det en lucka utan honom, det är inget snack. Han gjorde enormt avtryck både i sin roll som ledare och sen som person. Han hade en stor betydelse, men var sak har sin tid, säger han i poddavsnittet.

Tror du att det är bra, dåligt eller varken eller att Robertsson slutar?

– Å ena sidan bidrar han väldigt mycket, å andra sidan kan det vara bra med förändring för att bygga någonting nytt. Skellefteå har ju tappat de senaste tre åren, så någon form av förnyelse kan på så sätt vara positiv, säger Savonen.

Ett spännande nyförvärv som förhoppningsvis ska väga upp förlusten av Robertsson är 32-årige Tom Pyatt. Trots över 400 NHL-matcher i bagaget är Savonen dock inte helt övertygad om att NHL-centern kommer att lyfta laget kommande säsong.

– Naturligt byggdes det en boost, ”här kommer en gammal NHL-spelare”. Men jag tycker inte att det är någon självklar supersuccé. Han har väl egentligen inga ”star quality”-egenskaper, utan är mer en skridskostark forward som jobbar hårt, säger han och fortsätter:

– Han har spelat i Schweiz några säsonger och presterat okej, men inte exceptionellt på något sätt. Jag tror han kommer att vara en nyttig spelare som du kan ha i boxplay 1, men sen är jag tveksam till om han ska spela powerplay 1.