Drack öl med Selänne innan dopingkontroll

Hem » SHL Podcast » Drack öl med Selänne innan dopingkontroll

Efter en tung förlust mot Finland i bronsmatchen under VM i Québec 2008 blev Karl Fabricius inkallad till dopingkontroll. Då dök idolen upp och bjöd på öl.
– Det var en häftig upplevelse ändå faktiskt, säger Karl Fabricius i Betssons SHL-podden möter.

Luleåforwarden Karl Fabricius har haft framgångar i såväl svenska som internationella klubbar. På 37-åringens meritlista finns även landslagsspel och världsmästerskap. I SHL-podden möter får han frågan om vilken spelare han tycker är den bästa genom tiderna.

– Jag var ju en riktig sucker när jag var liten för Pavel Bure när han kom fram. Framför allt det året de gick till final mot Rangers (1994). Uppenbarligen finns det ju bättre spelare än honom kanske, men han var en sån där som rörde om lite grann i ligan tyckte jag.

Fabricius fortsätter berätta att det förutom Pavel Bure finns en annan spelare som verkligen lämnat avtryck hos honom.

– Det var väl något år tidigare där, om det var 91-92 eller 92-93, när Teemu Selänne gjorde 72 mål i Winnipeg. Han var ju lite grann en sån som man såg upp till, säger Fabricius och fortsätter:

– Och det finns en liten rolig historia där faktiskt som jag kan flika in.


Lyssna på SHL-podden i iTunes

Spela på SHL här


Efter en förlust mot Finland i bronsmatchen under VM i Québec 2008 blev Fabricius inkallad till dopingkontroll i arenan. Lite nedstämd efter en lång säsong och årets sista match, berättar han.

– Kommer in där och så är det några skinnsoffor, ganska mysig lounge får man väl säga och en massa ölkylar. Och så sitter Teemu Selänne i soffan, också blivit kallad till dopingkontroll. Så han bjöd ner oss, vi var väl två svenskar, att sätta oss där och ta någon bira.

– Vi började surra där och jag kommer ihåg, efter två öl så var jag liksom så här ”nu ska jag nog kunna pissa liksom” men just eftersom det var så jävla trevligt och att det var en liten gammal idol till mig som satt där så tror jag att jag höll mig tills jag hade druckit fyra eller fem i alla fall. Blivit lite rund om fötterna där också, skrattar Fabricius.

Men han höll sig också då eller, frågar programledare Mårthen Bergman lite skämtsamt.

– Ja, det får man väl uppenbarligen säga, skrattar Fabricius.

– Det var en häftig upplevelse ändå faktiskt.