Domen: ”Djurgården kommer få det tufft”

Hem » SHL Podcast » Domen: ”Djurgården kommer få det tufft”

Fyra av Djurgårdens och hela SHL:s bästa spelare har varit i Finland och spelat Karjala Cup med Tre Kronor. Både Pär Arlbrandt och Christian Eklund tror att det är negativt för Djurgårdens närmsta framtid.
– Jag tror verkligen att Djurgården kommer att få det tufft den här veckan. Man har haft hela förstakedjan plus Davidsson borta så det ska bli ruggigt intressant att se hur de svarar på det, säger Arlbrandt i senaste avsnittet av SHL-podden.

Jakob Lilja, Jacob Josefson och Daniel Brodin ligger etta, tvåa och fyra i SHL:s poängliga. Tillsammans med lagkamraten Jonathan Davidsson spelade de Karjala Cup med Tre Kronor förra veckan och Lilja gjorde två av Sveriges fyra mål i turneringen.

Trots ”succén” för Lilja så för landslagsveckan med sig mer negativt för Djurgården, menar Pär Arlbrandt.
– Jag tror att Djurgården verkligen kommer att få det tufft den här veckan. Man har haft hela förstakedjan plus Davidsson borta så det ska bli ruggigt intressant att se hur de svarar på det, säger han och fortsätter:

– Personligen hade jag alltid en liten dipp när jag kom hem efter en landslagsvecka, framför allt mentalt. Det är så mycket intryck, man är extra spänd inför matcherna som är stora om man inte har varit med så mycket i landslaget. Man spelar med nya spelare så det är mycket information som tas in och så kommer man hem dagen eller till och med sent på kvällen innan match. Det tog alltid minst två-tre matcher innan man kände att man var tillbaka i gängorna igen.

Christian ”Fimpen” Eklund fick aldrig dra på sig Tre Kronor-tröjan men under tolv säsonger i Djurgården var han van vid att lagkamrater stack iväg med landslaget.
– När de var borta så kunde man träna på rätt bra ändå, man tog upp lite juniorer. Men det går ju inte att träna något rent taktiskt. Man tyckte att de var lite slitna när de kom hem. Vi tränade rätt hårt de första dagarna men sedan får man oftast fredag-söndag ledigt och det är välbehövd vila. Den försvinner för de som är iväg med landslaget, säger ”Fimpen” som heller inte tror att den gångna landslagsveckan är positiv för sin gamla klubb:
– Jag tror också att Djurgården kan få det tufft nu i början.

Djurgården möter ikväll Timrå borta och Frölunda hemma på torsdag.

Lyssna på senaste avsnittet av SHL-podden:

Lyssna på SHL-podden i iTunes

Twitter: @shlpodden

Facebook: SHL-bloggen

SHL-podden produceras av kommunikationsbyrån Med Vän.