DIF:s boxplay är för dåligt – Här är lösningen

Hem » SHL Podcast » DIF:s boxplay är för dåligt – Här är lösningen

Om Djurgården ska vinna SM-guld måste de få ordning på sitt bedrövliga boxplay. I senaste SHL-podden blir Arlbrandt upprörd över hur dåligt de spelar.
– Jag blir tokig alltså!

I match 3 mellan Frölunda och Djurgården blev special teams, som så många gånger förr, helt avgörande. Och den här gången, som så många gånger förr, var det Djurgårdens boxplay som ställde till det. Tre stycken powerplay-mål gjorde Frölunda och kunde på så vis ta ledningen i serien med 2-1. Efter matchen stoppade SHL-poddens reporter, Mårthen Bergman, Djurgårdstränaren Robert Ohlsson och frågade varför inte boxplay fungerar.
– Jag vet inte… Jag tycker vi borde kunna insticket som Lasch gör till Joel, den ska vi kunna. Skottet som gick in från blålinjen från quaterbacken går på vår blockares ben och in, det känns sådär. Den nya varianten hade jag inte full koll på, när Fagemo sköt ett slagskott och Ryan dyker upp på backdoor, den hade jag inte sett innan. Nej, vi behöver göra det bättre.
Hur jobbar ni med det mentala i att ni släppt in mycket mål i boxplay?
– Man får se till att skruva upp det så man tror på det man håller på med, det är det viktigaste, det är egentligen det jag pratar om. Vi ska inte ut och nöta massa grejer, utan skruva in tron på det vi ska göra.

I SHL-poddens 92:a avsnitt tycker Pär ”Arla” Arlbrandt att det har gått för långt med Djurgårdens bedrövliga boxplay. Han har identifierat problemen och bjuder Robban på några lösningar.
– Djurgården har släppt in 18 baljor hittills i slutspelet. Petteri Virtanen har varit inne på 13. De måste skita i det här att jämna ut speltiden, de bästa med bäst spelsinne måste spela boxplay nu. De måste läsa passningarna. Det går inte att följa ett mönster för då läser Frölunda det och så hittar de på nästa variant istället. Skit i speltiden nu, säger Arla och lägger sedan till:
– Vad älskar bra spelare? Tid. Vad ger Djurgården Lasch nu? Tid. Jag hade tokrusat. Speciellt i ingångarna tycker jag Djurgården är alldeles för snälla. Bara rusa i 20-25 sekunder, ta bort Lasch, låt dem bygga spelet från andra sidan! Jag blir tokig alltså!

Lyssna på SHL-podden i iTunes