Djurgården intar Globen – ”Då är det tufft att vara motståndarlag”

Hem » SHL Podcast » Djurgården intar Globen – ”Då är det tufft att vara motståndarlag”

Ikväll möts Djurgården och Färjestad på ett fullsatt Hovet. Hemmasupportrarna kommer ge laget tillräckligt med energi för att ta sig till final, menar Christian ”Fimpen” Eklund.
– Man vill så gärna vinna för dem som är där.

Djurgårdens plan i helgen var att åka till Karlstad och göra processen kort med Färjestad. Den första av potentiellt tre matchbollar skulle bara smashas in och ta Djurgården till sin första SM-final sedan 2010. Men det blev inte alls som planerat. Stockholmarna blev fullkomligt överkörda och förlorade med 8-2. När serien kommer tillbaka till Stockholm ikväll så flyttar den in på landets mest klassiska arena, och det mesta tyder på att Globen blir fullsatt. Över 13000 högljudda Djurgårdare kommer ge hemmalaget en enorm energi, säger Christian ”Fimpen” Eklund i SHL-podden.
– Man vill så gärna vinna för dem som är där, vinna för deras skull. Får man ettan och sköljer över motståndarna första tio, då har man publiken i ryggen och då är det tufft att vara motståndarlag.

Djurgården har egentligen Hovet som hemmaplan men brukar då och då öppna dörrarna till Globen och spela match där. Det är däremot ingenting som riktigt gått lagets väg och de senaste åren har de fler förluster än vinster i den legendariska bollen.
– På de senaste tre åren har Djurgården vunnit två eller tre matcher, av sju eller åtta, på Globen. Så de har torskat många fler på Globen än vad de har vunnit. Men å andra sidan har de vunnit alla i slutspelet där, säger Fimpen i podden.
Och även om historiken inte talar i Djurgårdens favör tycker Fimpen att det ändå är värt att flytta matchen till den nästan dubbelt så stora arenan.
– Ja, det klart. Mer pengar in till klubben och kul för oss som går och kollar också, att det är så många som kan komma.

Lyssna på SHL-podden här.