Djurgårdens räddning: ”Adam Reideborn har varit grym”

Hem » SHL Podcast » Djurgårdens räddning: ”Adam Reideborn har varit grym”

Skellefteå har varit det bättre laget men det är Djurgården som har matchboll. Det kan de tacka sin målvakt Adam Reideborn för, menar ”Fimpen” i SHL-podden.

Efter att ha besegrat Skellefteå på bortais i match fyra tydde det mesta på att Djurgården kommer spela semifinal i år. Det är däremot inte Stockholmarna som har varit det spelmässigt bättre laget i den här matchserien. Att Djurgården har kopplat ett grepp om Skellefteå kan bara tillskrivas en spelare – den sista utposten.
– Det är Adam Reideborn som har varit grym, säger Christian ”Fimpen” Eklund i SHL-podden och får gehör av Pär Arlbrandt.
– Det är egentligen märkligt att Djurgården leder den här serien med 3-2. Skellefteå har ju varit bättre i fyra av fem matcher.

I det senaste avsnittet berättar även Stats-Jocke att även om skottstatistiken varit jämn så har Skellefteå kommit till mycket bättre lägen. 96 skott har de haft i den så kallade skottesktorn, att jämföra med Djurgårdens 65.
– Mycket talar väl för en match sju på Hovet. Då är du där Fimpen, på VIP-hyllan? säger ”Arla”.
– Ja, då är jag där. I en sjunde avgörande är det helt öppet. Då är det 50/50 vem som går vidare. Men ska jag gissa tror jag Djurgården vinner den här serien i match sex. När Djurgården är bra så är de bra. De har höga toppar men även djupa dalar.

Lyssna på SHL-podden här