Dick: ”Sportchefen måste vilja ha en också”

Hem » SHL Podcast » Dick: ”Sportchefen måste vilja ha en också”

Får vi se Dick Axelsson i Djurgården i vinter? SHL-podden spekulerar i huvudcoach Robert Ohlssons uttalande och ringer själva upp Dick Axelsson för att ta pulsen.
– Det finns ju dels den ekonomiska biten, och dels en sportchef som måste vilja ha en också, säger Dick Axelsson i podden.

Ryktena om var en av SHL:s största profiler ska fortsätta sin karriär har varit många. Men efter att Dick Axelsson setts inne i hemmalagets omklädningsrum på Hovet under Djurgården-Örebro tog frågorna fart ordentligt. Och de blev inte färre efter att Djurgårdens huvudcoach Robert Ohlsson bekräftat för Sportbladet att han vill se Dick Axelsson i laget under säsongen.

SHL-podden ringer upp Axelsson och frågar det alla i hockey-Sverige undrar:

Hur ligger landet?

– Det ligger lugnt, väldigt lugnt just nu. Jag läste också det Robert Ohlsson uttalade sig om i tidningen. Men det finns ju dels den ekonomiska biten, och dels en sportchef som måste vilja ha en också, svarar Dick Axelsson.

Men Robban vill ha dig jättemycket?

– Ah, jag vet. Och jag har även pratat med Jocke (Joakim Eriksson), sportchefen. Vi har en bra dialog men det är några bitar där vi är lite ifrån varandra. Och det är för tidigt på säsongen sägs det också.


Lyssna på SHL-podden i iTunes

Spela på veckans SHL här


Om det är kontraktet, att en annan spelare är med i bilden eller något annat de inte är överens om ger Axelsson inga konkreta svar på. Däremot är han tydlig med att han själv inte har speciellt bråttom.

Joakim ”Stats-Jocke” Österberg spekulerar i om det kanske har att göra med den nya expertrollen i SVT.

– I någon perfekt värld hade man ju velat kombinera, men det går inte riktigt. Löser det inte sig med att spela ishockey och kriga hockey blir det förhoppningsvis det här, säger Axelsson.

Robban sa i intervjun att det är stor chans att Dick spelar i Djurgården innan den här säsongen är över. Känner du också så?

– Jag hoppas det, framför allt. Jag kan inte gå en hel säsong utan att ha spelat på något sätt. Så jag hoppas att Robban får rätt, men vi får se.

Som avslutning, när får vi se dig på is igen?

– Inte innan november om jag säger så. Och inte senare än maj, säger Axelsson.