Dick Axelsson om framtiden: ”Förhoppningen är att spela vidare”

Hem » SHL Podcast » Dick Axelsson om framtiden: ”Förhoppningen är att spela vidare”

Dick Axelsson var Djurgårdens bäste spelare i det här slutspelet. Till SHL-podden berättar han att han ska fortsätta kämpa för ett tredje SM-guld.

Det senaste året har varit något turbulenta för Dick Axelsson. När det stod klart att poängkungen inte skulle fortsätta spela i Färjestad rapporterade Sportbladet att AIK bara var detaljer ifrån att knyta till sig honom. Men ryktena avtog i styrka under våren 2018 och i juni kom istället nyheten om att han skrivit ett ettårskontrakt med Djurgården. Målet var att vinna SM-guld med klubben som han representerat en gång tidigare i karriären, och det var väldigt nära.

Efter finalförlusten mot Frölunda gick nog tankarna hos många att Dick Axelsson inte kommer fortsätta med hockeyn, trots att han bara är nyss fyllda 32 och spelar stundtals briljant. SHL-poddens reporter Mårthen Bergman var på plats på isen efter slutsignalen i Globen och pratade med Axelsson, och då verkade det inte som att stjärnan planerade att gå i pension.

Hur mår du?

– Det är tomt, det är jäkligt surt. Man har alltid den tron på att man ska in i en ny säsong och vinna SM-guld. Det är jäkligt svårt att vinna men nu var vi så nära och det grämer mig något fruktansvärt att stå här som förlorare. I helhet gör vi det bra men det är svårt att vara nöjd ändå.

Hur känner man de sista minuterna av matchen, när det är kört?

– Hoppet är det sista som sviker. Du kommer inte mycket närmre än vad vi gör. Det är jäkligt surt. Det är bara att gratulera Frölunda, de gör det starkt.

Vad gör en finalförlust med din känsla för nästa säsong?

– Jag har sagt att jag vill vinna mitt tredje SM-guld. Nu var det jäkligt nära. Förhoppningen är att spela vidare, sedan får man se vad som händer. Solen går upp imorgon, även om det är jäkligt tufft nu.

Lyssna på SHL-podden i iTunes