”Det är nog inte lika kul att byta med honom”

Hem » SHL Podcast » ”Det är nog inte lika kul att byta med honom”

Under flera säsonger en av SHL:s bästa spelare och en artist på isen. Men för den som ska byta med Ryan Lasch är det inte lika underhållande, menar Pär Arlbrandt i veckans SHL-podden.
– Han kommer ju ungefär 20-30 sekunder efter sina kedjekompisar varenda gång.

Ryan Lasch leder, som väntat, Frölundas interna poängliga och snittar 19 minuter och 11 sekunders istid per match, mer än två minuter mer än den forward som spelar näst mest i laget.

– Jag såg sista halvan av Linköping-Frölunda. Jag ska bara säga att det kan inte vara kul att byta med honom. Det har jag kanske varit inne på tidigare, men han kommer ju ungefär 20-30 sekunder efter sina kedjekompisar varenda gång, säger Pär Arlbrandt med ett skratt.

Mårthen Bergman: Är det så?
– 
Ja, speciellt i PP. Där byter han ju inte ens. Men sedan går det ju inte att säga så mycket för han gör ju inte ett fel. Han är så smart på isen så det är kul att se honom, men som sagt det är nog inte lika kul att byta med honom.

Christian ”Fimpen” Eklund konstaterar sedan att Lasch status gör att det är svårt för medspelarna att säga ifrån om han tar för långa byten. Samtidigt menar Pär Arlbrandt att de långa bytena troligen är sanktionerade även från tränaren Roger Rönnberg.

– Han vet ju om det, men Lasch gör ju nytta även när han är trött, säger Arlbrandt.


Lyssna på SHL-podden i iTunes

Spela på veckans SHL här