”Det är Kalle Anka på hög nivå”

Hem » SHL Podcast » ”Det är Kalle Anka på hög nivå”

Foto: Bildbyrån

SM-slutspelets kvartsfinaler lever vidare, men hittills har mycket fokus hamnat på olika domslut i heta matcher och nu sågas avstängningen på Skellefteås Joakim Lindström rejält av den tidigare SHL-stjärnan Pär Arlbrandt.
– Det är Kalle Anka på hög nivå, säger han i NordicBets podcast SHL-podden.

Det var i den tredje SM-kvartsfinalen mellan Färjestad och Skellefteå som gästernas Joakim Lindström tacklade hemmalagets Oskar Steen på ett sådant sätt att disciplinämnden bestraffade honom med en avstängning fram till den 1 april. Ett beslut som får den tidigare SHL-stjärnan Pär Arlbrandt att reagera starkt.

– Jag tycker att det ska vara avstängning, så det tycker jag var ett korrekt beslut, säger ”Arla” i NordicBets podcast SHL-podden, men vänder sig starkt emot att bestraffningen sätts utefter datum och inte efter antalet matcher. Beroende på hur kvartsfinalserien mot Färjestad slutar så kan nämligen det som ser ut som en fem matcher lång avstängningen i praktiken stanna vid tre matcher.

– Jag tycker att det är parodi att det bara är tidsbestämda straff. Det är Kalle Anka på hög nivå. Hade de vunnit idag (läs; söndag) så hade det blivit två matcher, konstaterar Arlbrandt.

Den tidigare HV71-, Linköping- och Luleå-stjärnan menar att det är synd att den här typen av fall får stjäla så mycket fokus från den underhållande ishockey som spelats hittills i den fyra kvartsfinalserierna.

– Det har varit roliga matcher, grymma vändningar, sudden hit och dit och snygga mål som tusan, men ändå är ju samtalsämnena och rubrikerna det här andra vi har pratat om, säger han.

Lyssna på hela SHL-podden ovan, där vi också får höra om Zinedine Zidane, Wikegård, Malmö Redhawks-hyllning, Korpen-Ryno och annat smått och gott.