Davidsson lämnar HV: ”Påverkar inte ett smack”

Hem » SHL Podcast » Davidsson lämnar HV: ”Påverkar inte ett smack”

Ikonen och assisterande sportchefen Johan Davidsson kommer inte att vara kvar i HV71 efter säsongen. En stor förlust för klubben – men inget som påverkar laget, menar SHL-poddens panel.
– De skiter väl i vem som är sportchef, säger Christian ”Fimpen” Eklund i avsnittet.  

HV71 går tufft i SHL, och förra veckan meddelade dessutom klubbens assisterande sportchef och kanske störste ikon genom tiderna att han inte kommer att vara kvar efter säsongen. Programledare Mårthen Bergman frågar sig vad det sänder för signaler till laget när de redan står inför ett negativt kval.

– För att svara på din fråga så tror inte jag det påverkar ett smack för laget, säger Pär Arlbrandt och får medhåll av Christian Eklund.

– Nej, det tror inte jag heller. De skiter väl i vem som är sportchef, menar han.

Däremot är samtliga överens om vilken förlust det är för klubben i stort, och att det kommer att kännas märkligt med ett HV utan Johan Davidsson.

– För mig som är uppvuxen där så är det ju utan snack största namnet genom tiderna i den föreningen, utan större konkurrens tycker jag. Han är HV för mig. Uppvuxen i Huskvarna, har ju ett antal säsonger, verkligen alltid varit bäst när det gällde i finalerna, alltid stått upp för klubben, föreningen, supportrarna. Otrolig människa alltså, säger Pär Arlbrandt.


Lyssna på SHL-podden i iTunes

Spela på SHL


Även Eklund tycker det är tråkigt att se Davidsson lämna sitt uppdrag, men han tror samtidigt inte att det är omöjligt att han kommer tillbaka till hockeyn i framtiden.

– Han kanske bara behöver vara ifrån hockeyn i några år. Det har varit tufft i år tror jag. Han blev nog 20 år äldre bara på det här året så det är nog skönt att få slippa tänka på det där ett tag.

– Han verkade väldigt övertygad om att det är bort från hockeyn nu, fortsätter Mårthen Bergman som bara kort efter att nyheten släpptes fick ett samtal med huvudpersonen själv i SHL-podden Retro.

Där berättade Davidsson bland annat om hur svårt att var att gå ut med beslutet till allmänheten.

– Det var den svåraste intervjun jag gjort, där vi pratade om att jag skulle sluta och vad jag upplevt. Jag tror jag skulle ha rätt så många bättre svar och framför allt ett bättre tonläge om jag skulle få chansen att göra om det, men det var känslosamt och extremt svårt. För hur han än började ställa frågorna så får det mig att tänka så mycket och jag känner nästan nu också att det är svårt att kontrollera stämbanden och det gör mig förbannad. För jag har över 30 års erfarenhet av att svara på frågor och att jag inte klarade det den här gången utan att bli känslosam… Men det är väl just det som är känslor och man kan inte riktigt kontrollera dem.

Lyssna på SHL-poddens snack 31.40 in i avsnittet ovan. Hela Retro-intervjun med Johan Davidsson hittar du här.