”Man vill att Shinnimin går vidare till nästa lag Luleå möter”

Hem » SHL Podcast » ”Man vill att Shinnimin går vidare till nästa lag Luleå möter”

Växjö Lakers knep ett sista halmstrå och lever fortfarande i detta slutspel. Om Christian ”Fimpen” Eklund får bestämma ska de vinna ytterligare två matcher.
– Vilken jävla kul serie! säger han i SHL-podden.

Luleå var nära att vinna hela grundserien och Växjö behövde spela play in för att nå kvartsfinal, trots det var det jämt mellan de båda lagen på förhand. Oddsen på vilka som skulle vinna SM-guld var faktiskt lägre på Växjö, som bekant fick lyfta Le Mat-pokalen i fjol. Tre matcher senare och 3-0 till Luleå hade pendeln svängt, men under torsdagen lyckades Växjö knipa ett sista halmstrå när man vann i övertid hemma i Småland. I det senaste avsnittet av SHL-podden är Christian ”Fimpen” Eklund lyrisk över utvecklingen.
– Vilken jävla kul serie! Man hejar ju typ på Växjö bara för att man inte vill att serien ska ta slut. Man vill att det ska bli sju matcher.

Efter den senaste matchen var Luleås tränare Thomas ”Bulan” Berglund inte glad. Han tyckte att Växjö spelade orent och filmade i för många situationer. En som han var extra arg på var Växjös Brendan Shinnimin. Amerikanen satte in en ful crosschecking på Luleås Johan Forsberg, och senare kom det fram att Shinnimin stängs av tre matcher. Poddens programledare, Mårthen Bergman, menar att Shinnimin tillför väldigt mycket till den här matchserien.
– Luleå kommer troligtvis gå vidare här men man vill att Shinnimin också ska gå vidare, till nästa lag som Luleå möter. Luleå och Växjö har ju ingen superhistoria som hade byggts upp utan Shinnimin, säger Mårthen.
– Inför den här serien var det inte direkt som att man satte popcornen i halsen av att höra att de två skulle mötas. Men nu blir man ju sugen på den här matchen! säger Fimpen.

Lyssna på SHL-podden i iTunes