Eklund om HV71:s tränarbyte: ”Bara konstigt”

Hem » SHL Podcast » Eklund om HV71:s tränarbyte: ”Bara konstigt”

HV71:s ledning tappade till slut tålamodet och sparkade huvudtränaren Johan Lindbom. Ersättare blir assisterande tränaren Stephan ”Lillis” Lundh, som funnits vid Lindboms sida sedan 2016.
– Vad blir förändringen när bara Lillis tar över? Ingenting. Det är ingen ny röst, ingen ny inriktning på spelet. Det är bara konstigt, säger Christian Eklund i senaste avsnittet av SHL-podden.

I maj 2017 firade HV71-fansen klubbens femte SM-guld, kapten vid rodret var Johan Lindbom. Nu bara 18 månader senare står det klart att Lindbom fått sparken av klubben.
– Det är svårt att sparka alla spelarna när laget går dåligt, det är alltid tränaren som får bära hundhuvudet, säger Christian Eklund i senaste avsnittet av SHL-podden.

HV71 väljer att, precis som Brynäs tidigare under säsongen, inte ta in någon ny tränare utifrån. Ersättare på huvudtränarposten blir den tidigare assisterande tränaren Stephan ”Lillis” Lundh.
– Jag blir alltid förvånad när andretränaren tar över. Borde det inte vara ett team som bestämt alltihop? Nu hoppar Lillis upp i förarsätet. Om han hade suttit på några hemligheter, hade inte han sagt det? “Johan, ska vi testa det här?”, säger Eklund och fortsätter:

– Vad blir förändringen när bara Lillis tar över? Ingenting. Det är ingen ny röst. Ingen ny inriktning på spelet. Det är bara konstigt, säger han och får medhåll av förre Rögle-kaptenen Andrée Brendheden:

– Jag tycker också det är märkligt. Jag tyckte det var samma när Brynäs gjorde sin förändring och assisterande tog över. Jag kan köpa att man väljer att göra det om det finns en yngre assisterande eller en tredjetränare som inte varit med så länge men inte när man tar Lillis som har stått i SHL-bås i 25-30 år, känns det som. Han har definitivt varit delaktig i HV:s process med att ta fram spelidé och få alla att dra åt samma håll. Jag förstår inte heller den tanken.

Lyssna vidare på samtalet i det senaste avsnittet av SHL-podden:

Lyssna på SHL-podden i iTunes

Twitter: @shlpodden

Facebook: SHL-bloggen

SHL-podden produceras av kommunikationsbyrån Med Vän.