”Chris & Cam har planerat Aaltonen-sågningen”

Hem » SHL Podcast » ”Chris & Cam har planerat Aaltonen-sågningen”

Bild: Bildbyrån

Juhamatti Aaltonen gjorde hattrick matchen efter att hans tränare öppet sagt att han inte behövdes av klubben. Förre Röglespelaren Andrée Brendheden tror att sågningen var planerad av Rögle-ledningen.
– Chris och Cam (Abbott) är så pass samspelta, de har säkert planerat det här på något vis. Att gå ut som de gjorde medialt och sen ge honom en chans och så mycket förtroende… De har säkert pratat sig samman, säger Brendheden i senaste avsnittet av SHL-podden.

Rögles Juhamatti Aaltonen har inte levererat hittills under säsongen och förra veckan gick sportchefen Chris Abbott ut i media och kritiserade finländaren, efter att han petats flera matcher i rad.
– Det är beslut vi har fattat, vi vill satsa på killarna som vunnit de senaste matcherna åt oss. Jag tittar på vilka möjligheter jag har när det gäller Aaltonens framtid. Jag överväger alla möjligheter just nu. Jag utvärderar hela tiden laget vi har och vad vi behöver. Jag gillar Juhamatti Aaltonen, han har många offensiva uppsidor, han är väldigt skicklig och är en fantastisk person. Men jag är inte övertygad att han når sin fulla potential hos oss och jag är inte övertygad om att han ska spela med oss – att han är ”the guy”, sa Abbott till Helsingborgs Dagblad.

I lördags fick Aaltonen trots allt chansen och tur var väl det. Efter 11.54 hade Aaltonen, som inför matchen bara hade gjort fyra mål på 27 matcher, gjort tre raka mål och Rögle ledde med 3-0. Rögle vann till slut med 6-2 och förre Rögle-spelaren Andrée Brendheden, som följer laget nära, tror att Abbotts utspel var medvetet för att få igång Aaltonen.
– Jag tror definitivt att det fanns någon form av psykologi med i spelet här. Helt klart. Chris och Cam är så pass samspelta, de har säkert planerat det här på något vis. Att gå ut som de gjorde medialt och sen ge honom en chans och så mycket förtroende… De har säkert pratat sig samman, säger Brendheden i senaste avsnittet av SHL-podden.

Med facit i hand så visade det ju sig vara ett genidrag av Abbott, men Brendheden lyfter upp att det kunde gått åt andra hållet, om Aaltonen missat straffen han gjorde 1-0 på.
– Sen föll det ju väldigt väl ut den här gången, det får man säga. Han kunde lika väl boomat straffen och så hade han varit nere och kanske inte spelat så mycket i matchen, det vet man inte. Men det här var riktigt coolt, jag tror helt klart att de (Chris och Cam) hade pratat sig samman.

SHL-poddens andre meriterade SHL-spelare Pär Arlbrandt är inne på samma linje och noterade att Frölundas tränare Roger Rönnberg gjorde ett liknande utspel för ett tag sedan.
– Roger Rönnberg gjorde ju något liknande för ett tag sedan när han gick ut och sa ”årets Frölunda saknar rätta karaktären och inställningen” eller något liknande. Då hoppade man ju till, det är inte ofta man hör det från en tränare. Vad har hänt sedan dess? Jo, de har vunnit fyra eller fem raka och är uppe på tredje plats.

Vinner Rögle nästa match? Just nu dubblar vi din första insättning upp till 1000 kr. Spela på SHL här.

Lyssna på podcasten i iTunes

(Snacket om Aaltonen är runt 16.30)