Bristedt om NHL-chansen: ”Det var inte dags”

Hem » SHL Podcast » Bristedt om NHL-chansen: ”Det var inte dags”

När Leon Bristedt återvände till Sverige under fjolårssäsongen gjorde han avtryck direkt. Men när NHL-spel kom på tal för Rögle-forwarden ville han hellre stanna kvar i SHL.
– Det kändes inte rätt, det var inte dags, säger han i SHL-podden möter.  

Fem poäng på sju matcher i Tre Kronor-debuten och över 30 poäng under sin första SHL-säsong. Efter fyra år i USA fick Leon Bristedt en flygande start på sin hockeykarriär hemma i Sverige. I SHL-podden möter får han frågan om han själv blev förvånad över hur bra det gick i inledningen.

– Ja, i början blev jag det. Det var väl första matcherna på försäsongen som jag kände att jag kan göra betydande saker på isen. Jag behöver inte bara försöka överleva, jag kan faktiskt bidra, säger Bristedt och fortsätter:

– Ganska snabbt var det också där jag ville ligga, och där jag förväntade mig själv att vara.

Med flera starka insatser på isen och en utvecklingskurva som för tillfället pekar spikrakt uppåt är NHL ett oundvikligt ämne. I avsnittet berättar Bristedt att han tror att åren i USA skulle kunna vara en hjälp på traven. Dels för att han är bekväm med kulturen, och dels för att han kan landet på ett sätt som andra svenskar inte kan.

– Många av de som inte lyckas åker inte därifrån på grund av att de inte är tillräckligt bra hockeyspelare, utan för att det inte alltid funkar lika bra socialt, kulturellt, med coacher och allt sådant där. Utifrån det kanske chanserna ökar lite, men i slutändan är det det du gör på isen som betyder något.


Lyssna på SHL-podden i iTunes

Spela på veckans SHL här


På frågan hur långt han själv tror att han är ifrån NHL-spel är det en ödmjuk Bristedt som svarar.

– Just nu är det 48 matcher och ett slutspel, minst. Och längre än så vill jag inte tänka. Nu har vi match imorgon, det är där mitt fokus ligger.

För egen del och av egna erfarenheter menar Bristedt att han mår som bäst av att vara i nuet och inte lägga för mycket fokus på framtiden. Dessutom är det då han levererar som allra bäst på isen, om du frågar honom.

Har någon hört av sig?

– Både ja och nej. Jag vet inte om det var något förslag på bordet, men hade vi pushat för det hade det kanske kunnat bli så. Men nej, det kändes inte rätt, det var inte dags. Jag vill visa att jag kan vara stadig och bra under två säsonger i SHL i alla fall.

Däremot är Rögle-forwarden inte alls främmande inför NHL-spel i framtiden.

– Det är en dröm och ett mål långsiktigt om jag ser till min personliga utveckling. Men innan den dagen eventuellt kommer är det mycket som ska göras här.