Brendheden om potentiella flytten till rivalen: ”Det blev bra till slut”

Hem » SHL Podcast » Brendheden om potentiella flytten till rivalen: ”Det blev bra till slut”


SHL-poddens Andrée Brendheden spelade totalt sex säsonger i Rögle och var kapten säsongen 2010/11. Men när han var skadad säsongen efter ville Rögle göra sig av med honom och i senaste avsnittet av SHL-podden avslöjar han att en flytt till Skånerivalen Malmö var uppe på tapeten.
– Malmö var intresserade av att ge mig en chans men sen ändrade sig Rögle och ville ha kvar mig ändå så det blev bra till slut, säger Brendheden.

Ni som lyssnat på SHL-podden under säsongen har lärt känna Andrée Brendheden och vet att hans hjärta brinner för Rögle. Rivaliteten nere i Skåne mellan Rögle och Malmö är påtaglig och det är inte hundratals spelare som har gått mellan klubbarna, än mindre före detta kaptener. Men Brendheden berättar i senaste avsnittet av SHL-podden att det faktiskt fanns ett läge då han förde diskussioner med Malmö.
– Det var en tid när jag var skadad och inte riktigt var i harmoni i spelet. Jag blev uppkallad och fick veta att Rögle inte ville behålla mig i föreningen. Jag var redan sjukskriven så det kändes inte skitkul med tanke på att jag inte hade de bästa förutsättningarna att hitta en annan arbetsgivare när jag vara skadad. Så det blev ett bakslag och jag kände ”jaha, vad ska jag göra nu?”.

– Jag fick en lårkaka som satte sig på hela benet så jag fick skära upp benet 30 centimeter och ligga på sjukhus i tolv dagar. Det var rätt sjukt. Jag blev tillsagd att jag inte var välkommen när skadan var läkt utan att jag skulle börja leta efter andra alternativ.

Säsongen var 2011/12 och både Rögle och Malmö spelade i Hockeyallsvenskan. Efter beskedet från klubben började Brendheden se sig om efter en ny klubb.
– Mina agenter började leta och då dök Malmö upp på tapeten. De var lite intresserade av att ge mig en chans där nere trots att jag hade en skadeperiod bakom mig. Då tyckte jag att det lät rätt bra med tanke på att jag inte hade någon annanstans att spela just då.

Men någon kontroversiell Malmöflytt blev det aldrig. Efter att diskussionerna mellan Brendheden och Redhawks runnit ut i sanden, så gjorde Rögle en 180 och ville trots allt behålla den spelskicklige rajtaren. Vilket slutade med avancemang till SHL.
– Rögle ändrade sig och ville ha kvar mig ändå så det blev bra till slut. Sen gick vi upp till SHL och jag fick krama dem som hade sparkat mig och sen tagit tillbaka mig. Det var lite konstigt att då helt plötsligt hyllas som en hjälte när man några månader tidigare hade fått en fot i arslet. Det blev som det blev.

Med Rögle i sitt hjärta är dock Brendheden är tydlig med att detta var enda gången en flytt till Malmö var något han funderade över.
– Under kaptenstiden var Malmö aldrig intresserade eller det var aktuellt, detta var enda gången som en diskussion förts under min kontraktstid i Rögle.

Vem vinner den femte SM-finalen? Just nu dubblar vi din första insättning upp till 1000 kr. Spela på SHL här.

Lyssna på podcasten i iTunes