”Vet inte varför Luleå inte bara fotar ut någon”

Hem » SHL Podcast » ”Vet inte varför Luleå inte bara fotar ut någon”
Bild: Bildbyrån

Bild: Bildbyrån

Luleå har spelat 13 raka SHL-matcher utan att ta en trepoängare och förra veckan fick huvudtränaren Stefan ”Skuggan” Nilsson ”sparken” som tränare men utsågs istället till general manager. Assisterande tränaren Petter Lasu Nilsson har nu tagit över ansvaret.
– Det blir lite rundgång. Jag vet inte varför de inte bara fotar ut någon, men jag tror det är för känsligt. Och det känns som att alla går och väntar på “Bulan”, säger Andrée Brendheden i senaste avsnittet av SHL-podden.

Luleå kom förra säsongen fyra i SHL:s grundserie och gick sedan till semifinal där de pressade blivande mästarna Frölunda till sex matcher. Denna säsongen har inte gått lika bra. De har nu spelat 13 raka matcher utan att ta tre poäng och ligger på nionde plats, endast fem poäng före Örebro på tolfte.

Förra veckan agerade styrelsen och plockade bort tränaren Stefan ”Skuggan” Nilsson från tränarposten, men gav honom istället rollen som General Manager och assisterande tränaren Petter Lasu Nilsson tog över.
– Det är lite av en byta skrivbord-justering. Som att gå från en arbetsstol till en annan, men vi är kvar på samma plats. Men ”Skuggans” tröja hänger i taket och det inte så lätt att bara ge honom foten, kan jag säga. Det river upp ganska mycket känslor där uppe, säger André Brendheden i senaste avsnittet av SHL-podden.

Mycket pekar på att Luleåikonen Thomas ”Bulan” Berglund, som nyligen meddelat att han inte kommer att träna Brynäs nästa år, vänder hem och tar över som tränare inför nästa säsong.
– Det känns som att alla går och väntar på “Bulan”, att han ska ta över nästa år. Det ska finnas en öppen korridor in för honom, så är det bara. Nu blir det rätt bra, de kan skicka in Lasu Nilsson några matcher så reder han upp det hyfsat och sen kommer “Bulan” in och börjar från början, säger Brendheden.

Den förre Röglekaptenen är kritisk mot Luleås tendens att rulla runt på kända Luleåprofiler som tränare.
– Det blir lite rundgång. Jag vet inte varför de inte bara fotar ut någon, men jag tror det är för känsligt. Det har blivit lite mycket svågerpolitik. Ända sedan (Joakim) Fagervall lämnade har det blivit mer och mer interna rekryteringar och det fortsätter, man skickar runt folk till höger och vänster. Ibland kanske man får bryta det, men det lär de inte göra nu om “Bulan” är på ingång.

Luleå är inte det enda laget i SHL som ”krisat” senaste tiden. Karlskrona har förlorat elva raka matcher och sparkade förra veckan Pelle Hånberg. Och Djurgården och Örebro har haft problem hela säsongen.
– De (Luleå) har haft lite flyt i tabellen. Bara tänk om Karlskrona, Örebro och Djurgården hade haft lite bättre form. Då hade det varit ännu tajtare och de kanske hade varit förbi Luleå. Det är ju egentligen bara Örebro som hittat lite form nu på slutet men Luleå, Karlskrona och Djurgården har inte direkt haft några positiva trender innan uppehållet så Luleå ligger ju fortfarande på en nionde plats. De har chansen på play-in, men sen får de vara nöjda med det för i år trots att man hade mycket högre förväntningar.

Vinner Luleå borta mot Linköping ikväll? Just nu dubblar vi din första insättning upp till 1000 kr. Spela på Luleå här. 

Lyssna på SHL-podden på iTunes