Brendheden: ”Malmö räknar bort Alsenfelt nu”

Hem » SHL Podcast » Brendheden: ”Malmö räknar bort Alsenfelt nu”
Bild: Bildbyrån

Bild: Bildbyrån

Oscar Alsenfelt har varit SHL:s bästa målvakt den här säsongen och har både lägst insläppta mål per match och bäst räddningsprocent. Andrée Brendheden är säker på att Malmö utgår ifrån att keepern inte kommer att spela i klubben nästa säsong.
– Jag tror de räknar bort Oscar nu. Han kommer dra. Antingen så sticker han väl till NHL eller så provar han lyckan i KHL, säger Brendheden i det senaste avsnittet av SHL-podden.

Oscar Alsenfelt var fantastisk i Leksand och var den största orsaken till att gick upp i SHL 2013 och sen höll laget kvar. Den här säsongen har Malmökeepern varit ännu bättre och redan nu hållit nollan sju gånger, vilket bara är två från Fredrik Norrenas SHL-rekord på nio. Han leder dessutom de båda målvaktsligorna med 1,34 insläppa mål/match och 95,29 i räddningsprocent. 29-åringens kontrakt med Malmö går ut efter säsongen och frågan är om han är kvar nästa säsong. Andrée Brendheden tror det inte.
– Jag tror de räknar bort Oscar nu. Han kommer dra. Antingen så sticker han väl till NHL eller så provar han lyckan i KHL. Det tror jag de är ganska medvetna om, att han kommer att försöka flytta på sig, säger Brendheden i senaste avsnittet av SHL-podden.

Inför säsongen värvade Malmö hem Christopher Nihlstorp från Växjö och som potentiell backup nästa säsong finns Tex Williamsson, som storspelat för Pantern i Hockeyallsvenskan den här säsongen.
– De har Nihlstorp som är en toppmålvakt när han är som bäst, så jag tror att de får förlita sig på honom. Sen tar de in Tex (Williamsson) från Pantern, som har gjort det extremt bra där och haft en snabb resa från division 2 upp till SHL. Sen vet jag inte riktigt hur det är med (Jonas) Gunnarsson och hans kontrakt om kommer tillbaka från NHL, säger Brendheden.

Går han tillbaka så har han kontrakt med Malmö.
– Då får nog Tex spela i Pantern igen, det är väl han ganska medveten om. Det är väl ingenting som undgått honom. Malmö och Pantern har en ganska nära relation och kan låna spelare fram och tillbaka. Så det ser ganska fint ut för Sylvegård och hans målvakter.

Vinner Malmö mot Luleå ikväll? Just nu dubblar vi din första insättning upp till 1000 kr. Spela på SHL här.

-> Lyssna på SHL-podden på iTunes