Bäst och sämst i höst enligt SHL-podden

Hem » SHL Podcast » Bäst och sämst i höst enligt SHL-podden

Hela Oskarshamntruppen får en känga och Röglebacken Kodie Curran hyllas när SHL-podden utser höstens tre bästa respektive sämsta i ligan.
– Jag skulle kunna betala för att kolla på Kodie Curran, säger Pär Arlbrandt i avsnittet.

Kollaps mot Färjestad för fyra veckor sedan och ett 0-6-underläge efter 20 minuter mot HV71 i senaste omgången. Oskarshamn har det tungt för tillfället, och i SHL-poddens avsnitt får lagets prestation ris av Christian ”Fimpen” Eklund.

– Deras uppträdande vid de här två tappen när de bara faller ihop, det får inte hända på den här nivån, två gånger samma säsong. Visst att det kan hända, men man måste kunna stoppa en blödning. Där får hela laget en känga, säger Eklund.

Pär Arlbrandt väljer i stället att dela ut en av sina bottenplaceringar till Brynäs värvning Jaedon Descheneau.

– Jag såg Jaedon Descheneau i andra matchen här mot Linköping, det var en fruktansvärt bra lina med honom, (Anton) Rödin och (Greg) Scott. Han gjorde två mål, men det är de enda två poängen han gjort. Då har han spelat 16,31 i snitt, och det är ju väldigt mycket istid, säger Arlbrandt och fortsätter:

– Otroligt märkligt när man tyckte han var så bra på försäsongen när han öste in mål. Han måste höja sig, vad har hänt?


Lyssna på SHL-podden i iTunes

Spela på veckans SHL här


En spelare som däremot har imponerat stort på hela panelen är Rögles back Kodie Curran.

– Jag skulle kunna betala för att kolla på Kodie Curran, som han har inlett den här säsongen. Nu är han tyvärr skadad, men det är ju lekstuga varje match. Underbara dragningar, passningar, kyla. Han har skills för att stå på PP på andra sidan, i NHL, helt klart, säger Arlbrandt och får medhåll av expertkollegan.

– Jag kommer också att säga Kodie Curran. Han är ju grymt kul att se på, och en av seriens absolut bästa och proffsigaste backar. Man vill betala pengar för att se honom, precis som Arla sa, säger Eklund.

Lyssna på hela poddens snack om topp- och botten tre-listorna i avsnittet ovan.