Arlbrandts passning till Brynäs: ”Gör om, gör rätt”

Hem » SHL Podcast » Arlbrandts passning till Brynäs: ”Gör om, gör rätt”

Sparkad tränare, för höga kravbilder och nio poäng upp till slutspelsstrecket. Expertpanelen är kritiska till Brynäs i veckans SHL-podden.
– Sikta mot stjärnorna, nå till trädtopparna, säger Christian ”Fimpen” Eklund i avsnittet.

I förra avsnittet av SHL-podden frågade sig panelen vad som händer med Brynäs. Christian Eklund sa då att ”det är ganska bra läge att göra en förändring”. Och förändring var precis vad det blev efter helgen när huvudtränare Magnus Sundquist tvingades lämna klubben.

– Är det tredje tränaren på tre år? De verkar ha tufft med att få det att funka där i Gävle, säger Christian Eklund i podden.

Programledaren och kollegan Mårthen Bergman håller med, men konstaterar att det inte bara gäller tränarfronten.

– Vad är det, de senaste sju åren? Det är så mycket folk som har fått gå därifrån. Inte bara tränare, det är ju sportchefer och hela faderullan.


Lyssna på SHL-podden i iTunes

Spela på SHL här


Magnus Sundquist kom in som assisterande tränare under försäsongen, blev befordrad till huvudtränare i november förra säsongen och har den här säsongen lett Brynäs till en elfteplats. Nio poäng efter Växjö ovanför, nio poäng upp till slutspelsstrecket och med en svår målsättning att leva upp till. Inom loppet av tio år ska klubben lyckas plocka hem fyra SM-guld. Det får Pär Arlbrandt att skaka på huvudet.

– Jag menar, vad är det för mål alltså? Det är ju så dumt. Gör om och gör rätt.

Inte heller Eklund tror att det är ett realistiskt mål för Gävlelaget.

– De ser nog sig själva som ett topp sex-lag. Alltså folket, organisationen och allting. Det hänger kvar, säger han och fortsätter:

– Sikta mot stjärnorna, nå till trädtopparna.