Arlbrandts oro för Lakers – ”Det är ett megaavbräck”

Hem » SHL Podcast » Arlbrandts oro för Lakers – ”Det är ett megaavbräck”

Under tisdagskvällen kickar SM-finalserien mellan seriesegrande Växjö Lakers och 2010-talets giganter Skellefteå AIK igång, men frågan är om OS-målvakten Viktor Fasth kan spela den första finalmatchen.
– Det vore ett megaavbräck, konstaterar den tidigare SHL-stjärnan Pär Arlbrandt i NordicBets podcast SHL-podden.

Efter att ha vunnit grundserien i överlägsen stil och därefter avfärdat såväl Brynäs som Malmö så är nu Växjö Lakers blott en matchserie från klubben andra SM-guld genom tiderna. Under tisdagskvällen inleds den serien hemma i Vida Arena, men under måndagen började uppgifter cirkulera kring att förstemålvakten Viktor Fasth inte skulle kunna spela på grund av skada och tränaren Sam Hallam bekräftade för Smålandsposten att det är fråga om en ”dag till dag”-skada.

– Det vore ett megaavbräck, så klart, konstaterar den tidigare SHL-stjärnan Pär Arlbrandt i NordicBets podcast SHL-podden och börjar därefter kika på reservmålvakten Viktor Andrén tillsammans med poddkollegan Andrée Brendheden.

– Att det är en duktig målvakt, det vet vi ju, men hur han reagerar känslomässigt när det blir SM-final och han ska kastas in… Ja, nu har han väl kunnat förbereda sig en del visserligen, men det blir intressant att se, säger Arlbrandt och får medhåll av Brendheden.

– Det ska bli jättespännande att se. Det är ju lite av hans chans nu också, på något vis, att få synas i rampljuset, så han ser säkert det här som en jättemöjlighet att få slå igenom på riktigt allvar.