Arlbrandt: ”Tränarens uppgift att väcka laget”

Hem » SHL Podcast » Arlbrandt: ”Tränarens uppgift att väcka laget”

Är det dags att byta tränare efter fjärde raka förlusten i helgen? Panelen diskuterar Leksands formsvacka och Roger Melins tränarinsats i veckans SHL-podden.
– När han säger att det inte är någon spelare som vill göra något, då kan jag ändå känna att det är hans uppgift att få dem taggade så in i bomben, säger Pär Arlbrandt i avsnittet.

Med 20 insläppta mål och fyra raka förluster efter landslagsuppehållet ligger Leksand sist i SHL. Dalalaget fortsätter att ha det tufft, och efter helgens 0-5-förlust på hemmais mot Luleå fångade kamerorna upp en minst sagt frustrerad Leksandsforward i omklädningsrummet efter matchen. I klippet ser man hur Patrik Zackrisson välter kundvagnen med alla matchtröjor och ger papperskorgen en rejäl spark.

– Vissa menar att det här ändå sänder någon form av signal på att spelare bryr sig. Zacke är väl en av de som fått kritik för att bara åka runt och såsa där ute. Men det är väl klart att han bryr sig, säger programledare Mårthen Bergman och fortsätter:

– Han ska ju inte behöva välta kundvagnar och sparka papperskorgar för att folk ska förstå att han bryr sig.


Lyssna på SHL-podden i iTunes

Spela på veckans SHL här


Christian ”Fimpen” Eklund är inne på samma spår.

– Jag kan säga rakt ut, att det finns nästan inte en spelare i SHL som bara sitter av, tar sin deg och skiter i hur det går. Alla där är sådana jävla proffs, säger han.

I stället väljer panelen att rikta lite av kritiken mot lagets tränare Roger Melin. På frågan om Leksand faktiskt borde byta tränare svarar Eklund så här:

– Tjomme (Thomas Johansson) är ju inte känd för att snabbt sparka tränare. Jag tror han kommer att hålla kvar honom en stund till. Vi var väl lite tveksamma till Roger innan med. Att han är en bra stämningshöjare en stund, men sen när han landar… Nej jag vet inte.

Eklund får även medhåll av expertkollegan.

– När han säger att det inte är någon spelare som vill göra något, då kan jag ändå känna att det är hans uppgift att få dem taggade så in i bomben. Är det helt dött där ute är det ju en tränares uppgift att väcka laget, säger Arlbrandt.