Arlbrandt om Rögle: ”Sveriges ojämnaste lag”

Hem » SHL Podcast » Arlbrandt om Rögle: ”Sveriges ojämnaste lag”

Vinstsviter, tunga förluster och skadekriser. Panelen frågar sig vart de har Rögle i veckans SHL-podden.
– Jag blir inte klok på laget riktigt, säger Pär Arlbrandt i avsnittet.  

Först var de ett utropstecken, sedan kom skadorna. Vinst- och förlustsviter har avlöst varandra, och huvudtränare Cam Abbott har haft anledning att skrika i båset. Ängelholmslaget förvirrar expertpanelen, inte minst programledare Mårthen Bergman. ”Vart har vi Rögle i år” frågar han sig i avsnittet.

– Det är en bra fråga Mårthen. Deras start var ju fantastisk, sen har de blivit hårt straffade av alla skador. Framför allt av att skadorna varit på de absolut mest tongivande spelarna i många fall, svarar Andrée Brendheden, tidigare lagkapten i Rögle och veckans poddgäst.

Trots vissa tveksamheter, skador och förluster tror Andrée Brendheden dock att Rögle fortfarande är ett lag att räkna med. Mycket tack vare många skickliga spelare och att man lyckades vinna i förra omgången mot Örebro.

– Jag tror de hamnar topp sex, och faktum är att när de får tillbaka många av de här lirarna kan de bli riktigt farliga i en kvartsfinal, säger han.

Pär Arlbrandt håller med.

– Deras högstanivå är ju i klass med de allra bästa, Luleå, Frölunda och de här. Det är inget snack om saken, säger han.


Lyssna på SHL-podden i iTunes

Spela på SHL


När det kommer till lägstanivån är Rögle däremot ett stort frågetecken för honom.

– För mig är Rögle årets mest ojämna lag. Det kanske går att förklara till skador till viss del, men även prestationen i vissa matcher. Det är ett sånt här lag som jag har kommit fel på hela säsongen. När man tror att de är på gång, då kommer en plattmatch. Som i lördags, då tänkte jag att Örebro kommer att köra över dem. Då åker de upp och vinner där. 4-0 efter halva matchen typ. Jag blir inte riktigt klok på laget, säger Arlbrandt.

– Nej, det blir inte jag heller, instämmer Brendheden.

Att man lyckas åka upp och vinna två gånger i Scandinavium för att sedan vara helt under isen borta mot Brynäs och dessutom ha problem på hemmais mot Leksand är för honom ett mysterium.

– Jag tycker man blir lite starkt beroende av sina producerande spelare och man har lite tufft att backa upp känner jag. Övriga kedjor har inte riktigt producerat varken offensivt eller lyckats stänga ner motståndare och då blir det jobbigt. Där är ju unga spelare som gör det bra, men man kan inte begära att de ska gå in och ta det ansvaret heller.

Mårthen Bergman: En kvartsfinalplats och att allting kan hända i slutspelet – är det sammanfattningen?
– Ja faktiskt. Kvartsfinalplats, alla spelare tillbaka, då kan allt hända. Då kan de mycket väl gå till semifinal, då finns alla möjligheter i världen, säger Brendheden.

Men längre än så tror han inte de går.

– Då skulle jag bli överraskad, avslutar han.