Hyllar satsningen på Bert: ”Otroligt dedikerad”

Hem » SHL Podcast » Hyllar satsningen på Bert: ”Otroligt dedikerad”

I det senaste avsnittet av SHL-podden rankar Pär Arlbrandt de hetaste övergångarna under silly season. Högst upp på listan – Bert Robertssons flytt till Linköping.

Det var ett känslofyllt farväl när Bert Robertsson skiljdes från Skellefteå AIK efter att laget åkt ut ur SM-slutspelet. Bert hade varit i klubben i åtta år som assisterande tränare och varit med och vunnit två SM-guld. Under tiden växte han fram till att bli en stor Skellefteå-profil, men nu går de alltså skilda vägar. Till hösten blir Bert Robertsson huvudtränare i Linköping, och det är första gången han har eget ansvar över ett lag.
– Efter åtta år i Skellefteå kommer han till ett Linköping som törstar efter hårdare tag, säger Pär “Alra” Arlbrandt i SHL-podden.
Bert har mycket rutin från svensk hockey och har stått i båsen runt om i landet i snart elva år. Varför han aldrig fick chansen som huvudtränare i Skellefteå däremot är det få som vet. Arla har en teori om att det helt enkelt beror på att Bert är en person som tar sitt jobb på väldigt stort allvar.
– Jag tror att han är så otroligt dedikerat till det han har ansvar för. Nu ska han ha ansvar för så mycket, så han kommer jobba 20 timmar om dagen känns det som.

Linköpings säsong blev inte som de hade hoppats. Efter sju raka förluster i de sju avslutande omgångarna hamnade LHC till slut på en tolfteplats, två poäng bakom Örebro som knep den sista play-in-platsen. Det här har gett laget tid att ladda om inför nästa säsong och det ser ut att bli en hel del förändringar. Den tidigare lagkaptenen Niklas “Pajen” Persson har blivit befordrad till general manager och nu börjar satsningen mot medaljerna. Både Pajen och Bert Robertsson har skrivit treårskontrakt med klubben och den uttalade visionen är att de inom de tre åren ska spela SM-final.
– Känslan i stan är att det är nybygge och utrensning. Mycket nya personer i ledningen. Jag skulle gissa att tanken är att man gör en Timråsatsning, fast med bättre kvalitet, säger Arla i SHL-podden.

Vill ni ha resten av Arlas lista är det bara att lyssna på avsnitt 87 av SHL-podden. Föredrar ni att lyssna i iTunes, klicka på den här länken.