Arlbrandt om journalisterna som sågar honom: ”De är duktiga”

Hem » SHL Podcast » Arlbrandt om journalisterna som sågar honom: ”De är duktiga”

Bild: Bildbyrån

Pär Arlbrandt fick böter för filmning förra säsongen och i Sportbladets podcast ”Hockeystudion” utmålas han som ”en av de som har filmat/förstärkt mest genom tiderna”. Forne poängkungen vänder dock kinden till.
– Jag tycker de är duktiga, säger Arlbrandt om journalisterna som sågar honom.

I helgen fick Brynäs Kevin Clark en klubba i ansiktet (eller fick han det?) och visade för domaren att han blivit träffad på tanden. Situationen påminde om en liknande förra säsongen då Pär Arlbrandt fick en klubba i ansiktet av Luleås Bill Sweatt, men bedömdes filma och fick mycket kritik i sociala medier som såväl böter. I senaste avsnittet av SHL-podden diskuteras Clark-situationen och då minns Arlbrandt det från förra säsongen.
– När man får en klubba upp mot ansiktet så är det omöjligt att som spelare veta om den ska träffa eller inte. Reaktionen blir att man rycker till. Jag blev ju själv drabbad förra året då jag fick en klubba som tog i axelskyddet och upp i min mun. Jag började blöda men låg inte kvar på isen trots att jag hade trillat för att det gjorde ont. Jag reste mig direkt och åkte in i båset. Det började blöda och jag fick en ordentlig fläskläpp. Sen fick jag böter för filmning. Det var helt sjukt, det tycker jag fortfarande, säger Arlbrandt i senaste avsnittet av SHL-podden och fortsätter:

– Man rycker till. Sen när det gäller Clark så kom situationen så långt efteråt och det är väl det han fått mest skit för. Men det är skitsvårt med klubbor upp i ansiktet. Det är lättare att bedöma hakningar. Det blir så när du till exempel är ute och cyklar och en fluga flyger mot dig och du väjer till i sista sekunden.

I Sportbladets podcast ”Hockeystudion”, som programleds av journalisterna Hans Abrahamsson och Tomas Ros ackompanjerad av före detta målvakten Mikael Tellqvist, beskrivs Arlbrandt som ”en av de som har filmat/förstärkt mest genom tiderna”.
– Det är jättetråkigt om de tycker det men vad ska jag säga? Det är inte så man vill bli ihågkommen, jag tycker naturligtvis själv inte det. Det var något jag verkligen tänkte på de sista åren men det är som det är, jag kan inte hindra folk att tycka vad de vill, säger ”Arla”.

Någon bitsk comeback mot de båda journalisterna på Sportbladet bjuder dock inte Arlbrandt på, lika smart som han var på isen är han nu utanför och vänder kinden till på ett graciöst sätt.
– Jag tycker de är duktiga, säger han.

Vinner Brynäs nästa match? Just nu dubblar vi din första insättning upp till 1000 kr. Spela på SHL här.

Lyssna på podcasten i iTunes

(Snacket om Clark-situationen är runt 32.00)