Arlbrandt om FHC:s svacka: ”Inte alltför orolig”

Hem » SHL Podcast » Arlbrandt om FHC:s svacka: ”Inte alltför orolig”

Trots fem raka förluster i serien är expertpanelen inte speciellt oroliga för Frölundas slutspelschanser i veckans SHL-podden.
– Det känns som att alla på något sätt vet om att det slutar med att Frölunda vinner, säger Pär Arlbrandt i avsnittet.

Frölunda hade tappat 2-0 till 2-2 i helgens rivalmöte mot Färjestad och riskerade ännu ett nederlag. Då klev Ryan Lasch fram och bröt den fem matcher långa förlustsviten med ett konstmål. 3-2 till Frölunda och en efterlängtad seger. Men ”en fluga gör ju ingen sommar” konstaterar programledare Mårthen Bergman och frågar sina expertkollegor vad som egentligen händer med laget.

– Jag måste bara gå in på CHL-semifinalen, jäklar vad imponerad jag blir av dem. De har ju något i den där gruppen… Torska åttondelen mot Färjestad med 6-3 borta, vänder till 8-2 hemma, säger Pär Arlbrandt och går vidare in på semifinalen mot Luleå.

Där förlorar Frölunda första mötet hemma med 2-3, vänder ett 0-1-underläge i andra matchen och vinner med 3-1.

– Visst, jag vet att de har torskat fem raka i ligan och tappat ett par placeringar på det, men de har en sån vinnarkultur. Det har de byggt upp de där kärnspelarna som varit där länge. Så jag skulle ändå inte vara alltför orolig om jag var inbiten Frölunda-fantast, säger Arlbrandt.


Lyssna på SHL-podden i iTunes

Spela på SHL


Veckans poddgäst och före detta Röglespelare Andrée Brendheden håller med. Han är övertygad om att det minst blir semifinalspel för Frölunda i år.

– Jag tycker väl att när de är som bäst så är de faktiskt bäst. Kommer de bara upp i sin högstanivå tror jag det blir väldigt svårt för något annat lag att matcha dem i en serie om sju matcher i slutspelet.

– Jag ser dem som en stark guldfavorit, säger han.

Arlbrandt håller med. Enligt honom har Frölunda dessutom börjat bygga upp en respekt och psykologisk fördel mot motståndarlagen när det kommer till avgörande matcher. Mycket tack vare att de visat sig vara starka i sådana situationer.

– Det känns som att alla på något sätt vet om att det slutar med att Frölunda vinner. Jag har också dem som favorit till slutspel, men de kommer att bli tufft utmanade såklart, säger han.

Lyssna på hela Frölunda-snacket 29 minuter in i avsnittet ovan.