Arlbrandt: Nyckeln att Gustafsson blir kvar

Hem » SHL Podcast » Arlbrandt: Nyckeln att Gustafsson blir kvar

HV71 har både tappat och värvat en hel del meriterade spelade under sommaren. Men frågar du förre guldhjälten Pär Arlbrandt är det viktigaste just nu att behålla en supertalang.
– Nyckeln för mig blir om David Gustafsson försvinner eller inte, säger han i SHL-poddens lagavsnitt.

Efter en säsong som gick väldigt mycket upp och ner och slutade i en hedersam förlust i kvarten mot seriesegrarna Färjestad laddar HV71 om med nyförvärv som Linus Sandin, Axel Holmström och Eric Martinsson. Men frågan är hur det blir med centertalangen David Gustafsson? Gustafsson är för tillfället i Winnipeg och kör camp med NHL-laget. Hans vara eller icke vara kan spela stor roll för HV71:s säsong menar Pär Arlbrandt i SHL-poddens HV-avsnitt.

– Nyckeln för mig blir om David Gustafsson försvinner eller inte. Jag tror ju enormt mycket på honom och tror han kan få sitt riktiga genombrott. Men det kan vara så att han är så bra att han färgar i Winnipeg redan i år, menar Arlbrandt.


Lyssna på SHL-podden i iTunes

HV71 vinner guld? Odds 11.00


Avsnittets gäst, HV-supportern Daniel Högberg, menar att Winnipeg har en stark centersida vilket talar för att Gustafsson ändå spelar i HV71.

– Det är möjligt men han kan imponera så pass att de verkligen vill att han ska stanna i AHL för att vara redo. Det kan bli spännande att se, säger Arlbrandt.

Diskussionen glider sedan in på att HV71 ser ut att genomgå en generationsväxling. Daniel Högberg poängterar att man tidigare säsonger plockat in en rad etablerade spelare runt 30-strecket, medan man i år hämtat spelare på väg uppåt i karriären.

– Det finns säkert en plan bakom det. Killar som verkligen har driv att ta ett kliv till och inte ser HV som en slutstation. Det är visserligen individuellt från spelare till spelare, men tanken från klubben är helt säkert som du säger att göra en generationsväxling, svarar Pär Arlbrandt.