Arlbrandt om läget för HV: ”Kan gå riktigt illa”

Hem » SHL Podcast » Arlbrandt om läget för HV: ”Kan gå riktigt illa”

HV71 sjunker allt djupare ner i tabellen och har bara mäktat med en seger på sina åtta senaste matcher, då en suddenvinst mot Oskarshamn. Så hur högt ska varningsklockorna ska ringa i Jönköping?

– Det är allvar nu, det kan gå riktigt illa, säger förre HV-spelaren Pär Arlbrandt i veckans SHL-podden.

”Seriens bästa forwardssida” sa SHL-poddenpanelen i lagspecialen om HV71 inför säsongen och laget tippades hålla till högt upp i tabellen. I stället slåss storlaget nu i botten av tabellen och efter att via tvn ha bevittnat förlusten mot Malmö i lördags är Pär Arlbrandt orolig för sin moderklubbs säsong.

– Jag har bara väntat på vändningen. Men nu när jag såg senaste matchen (Malmö hemma när podden spelades in) så är det ju ett lag som spelar helt utan spelglädje och energi. Det ser ängsligt ut. Det är allvar nu, det kan gå riktigt illa, säger ”Arla” i podden och fortsätter.

– Malmö, jätteviktig match. De ligger under 1-0 i första, det blir 2-0 och Önerud gör 2-1. Inget ont mot Önerud, han har egentligen aldrig firat när han gjort mål, men det ser nästan ut som det har varit ett dåligt byte när han åker till båset och high-fivar. Jag saknar verkligen den här passionen, glädjen och skratten. Det låter kanske löjligt, men du måste tycka att det är kul. Det känns som det ligger 200 kilo på varje killes axlar. Det är min känsla, utan att ha någon inside, när jag tittar på HV.


Lyssna på SHL-podden i iTunes

Spela på SHL


Samtidigt som förlusterna radats upp har laget slitit med skador och många spelare iväg på JVM. Draget från sportcheferna har varit att, förutom värvningen av Ryan Stoa, korttidslåna spelare som Lukas Wernblom, Filip Cederqvist och Mattias Nörstebö från Allsvenskan. Även Craig Schira plockades in från Rögle en kortare period.

– Jag kan tycka att det var bra att låna in tre från Allsvenskan, som kommer med lite självförtroende, har lite kul. De har ingen tyngd på sig. De ska vara där en kort stund och bara går in och spelar. De har inte samma börda på sig från början och på det sättet kanske man kan få in lite energi i laget, säger Christian ”Fimpen” Eklund.

Hela snacket om HV71 och huruvida det riskerar att bli ett kval mot Brynäs, en repris på SM-finalen 2017, hittar du 31.30 in i klippet ovan.