Arlbrandt: “HV är största frågetecknet”

Hem » SHL Podcast » Arlbrandt: “HV är största frågetecknet”

Ingen seger mot SHL-motstånd under försäsongen. Fyra mål i baken efter en period i Ängelholm. Förre HV-spelaren Pär Arlbrandt undrar var han har laget i veckans SHL-podden.
– 
HV är det största frågetecknet för mig just nu, menar Arlbrandt i podden.

Förluster mot Frölunda, Malmö, Örebro och Linköping under försäsongen. När HV71 sedan följde upp med att ligga under med 4-0 i premiären efter bara en period borta mot Rögle, frågar sig SHL-poddens programledare Mårthen Bergman om det var Rögle som var bra eller HV som var dåliga.

– De får 1-0 och då blev det total panik. Riktig överkörning. Målen bjuder de ju på, några dåliga beslut och någon markering framför mål som inte existerade, säger HV:s förre guldhjälte Pär Arlbrandt i podden och fortsätter.

– Rögle kommer bli bra hemma. Men HV är för mig det största frågetecknet just nu. De har inte vunnit en enda match på försäsongen mot SHL-motstånd heller. Så där är det nog inte jätteharmoni just nu. Det blir intressant att se mot Frölunda hemma på tisdag, hur de tar sig an den matchen, säger Arlbrandt i podden.


Lyssna på SHL-podden i iTunes

HV slår Frölunda? Odds 2.60


Diskussionen går sedan vidare kring om HV71 har en svaghet framför eget mål med sin backsida där det finns ett flertal spelare som har sin största styrka med pucken. Mårthen Bergman menar att ett par av målen kom till efter sällsynt svag markering. Pär Arlbrandt instämmer.

– Det är anmärkningsvärt. Det ser man inte ofta på SHL-matcher att man får stå så fri, så länge.

Samtidigt hyllas också Rögles insats, där Christian ”Fimpen” Eklund gillade den energi som laget bjöd på i Lindab Arena.

– Det var härligt att se Rögle. Det gamla hederliga, som man kommer ihåg Rögle. In i första perioden och bara köra. Publiken är galna och de bara kör, överlever man första perioden kommer man att vinna. Men gör man inte det, ja då blir det så här.