Arlas flippar och floppar: ”Otroligt imponerande”

Hem » SHL Podcast » Arlas flippar och floppar: ”Otroligt imponerande”

Besvikelsen Brynäs och vinstmaskinen Rögle. Pär ”Arla” Arlbrandt listar SHL-säsongens hittills tre största flippar – och floppar.
– Jag var tveksam till om det här laget skulle upprepa fjolårets succé, men nu har de verkligen bara ångat på, säger Arla i veckans SHL-podden.

Flopp plats 3: Linköping och HV71:s försvarsspel

– Linköping ligger på strax över fyra insläppta i snitt, HV är inte långt därifrån. Målvakten har sitt ansvar, men jag har kollat mycket på de här lagen och jag tycker att försvarsspelet är virrigt minst sagt i dessa lag. Där krävs uppryckning, konstaterar Pär Arlbrandt och fortsätter med bottenstridens andraplats – enligt honom.

Flopp plats 2: Färjestad

– Ligger faktiskt näst sämst i underliggande siffror i den här corsin. Har tagit några segrar nu på slutet men det har inte sett bra ut, det jag har sett. Inte den här riktiga passionen, viljan, krigarmentaliteten. Jag förväntar mig mycket mer av ett sånt lag. Verkar inte vara helt i balans heller som vi pratade om förra veckan där med Rydahl som blivit fråntagen C:et. Har lite att jobba på under uppehållet.

Flopp plats 1: Brynäs

– Peter Andersson gillar jag jättemycket som tränare, tycker han gjorde ett kanonjobb i Malmö. Var övertygad om att det skulle bli bra i Brynäs men de har alltså 38 procent på tio matcher i corsin, vilket är extremt dåligt.

På den lite mer positiva delen av listan lyfter Arla i stället fram ett magiskt powerplay, en hårt kämpande målvakt och en riktig segermaskin.


Lyssna på SHL-podden i iTunes

Spela på SHL


Flipp plats 3: Oskarshamn

– Oskarshamn i allmänhet och deras powerplay i synnerhet. Tycker de har fått för lite kredd. De har alltså vunnit sju av elva matcher under ordinarie tid hittills och ligger på en femteplats. Visserligen har man inte så bra underliggande siffror heller, så de har lite överpresterat. Men deras powerplay är ju magiskt och vilka snygga mål de gör.

– Oskarshamn förtjänar att hyllas efter hösten.

Flipp plats 2: Niklas Rubin, Frölunda

– Uttagen i landslaget och har stått de flesta matcherna i Frölunda som har släppt in 24 mål på 30 matcher, under två i snitt. En kille som, när jag var i HV71 sista eller näst sista året, kom upp från Tingsryd och fick träna. Kom in som tredjemålvakt i slutspelet. Otrolig, en sån här kille man önskar all framgång. Han visste att det skulle till ett mirakel för att han skulle få spela, men alltid glad, kämpade 100 procent på träningarna varenda puck. Efteråt stannade han alltid kvar med oss som ville köra extra. Otroligt härlig figur som jag unnar framgång nu. Man blir glad.

Flipp plats 1: Rögle

– Jag var tveksam till om det här laget skulle upprepa fjolårets succé. Och nu har de verkligen bara ångat på, Rögle BK. Otroligt imponerande. Åtta segrar av elva möjliga trepoängare, varav två förluster under ordinarie tid. Känns som en maskin, och har fått in vinnarmentaliteten. Känns som varenda värvning är välscoutad.

– Otroligt imponerande. Bra jobbat, Rögle!